Petunia Famous Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Red is een opvallende plant met helderrode bloemen die een vleugje kleur aan elke tuin toevoegen. Deze plant is compact van formaat en perfect voor op balkons, terrassen en in hanging baskets. De bloemen bloeien langdurig en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Famous Red heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is een prachtige toevoeging aan zomerse bloembedden en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Petunia Famous Red is een eenjarige plant die een prachtige rode bloem produceert. Bij de eerste vorst zal de plant afsterven en zal hij in het voorjaar opnieuw geplant moeten worden.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet winterhard en moeten vaak beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om ze tijdens de winter binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een fleecehoes. Temperaturen onder de -5 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Petunia Famous Red is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Deze tuinplant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Snoeien kan helpen om de bloei te bevorderen.

  Petunia's hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en lucht te circuleren. Tuinplanten zoals Petunia's gedijen het beste in goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om Petunia's Famous Red op een zonnige plek te planten.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld twee tot drie keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de plant, de temperatuur en de blootstelling aan zonlicht. Het is belangrijk om de grond altijd vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant verdrinkt.

  Ja, Petunia Famous Red trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere rode kleur van de bloemen en de zoete nectar die zij produceren. Deze eigenschap van de plant maakt het een mooie toevoeging aan de tuin en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en te voorzien van voedsel en schuilplaatsen. Ze spelen een belangrijke rol in het ecosysteem en helpen bij het behouden van de diversiteit aan planten en dieren in de tuin. Door verschillende soorten tuinplanten aan te planten, kan de biodiversiteit in de tuin worden verhoogd.

  De "Petunia Famous Red" bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de Petunia Famous Red kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat.

  Nee, de petunia is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Nee, petunia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld om visueel plezier te bieden in de tuin en om te zorgen voor mooie bloemen.

 • Om de plant compact en gezond te houden, kun je regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen. Dit bevordert de bloei en voorkomt zaadvorming. Knip de stelen terug tot net boven het blad.

  Geef regelmatig water, houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend en vermijd bladnat. Het is belangrijk om uitdroging te voorkomen, vooral tijdens warme periodes.

  De Petunia Famous Red heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de gezonde groei van deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  De Petunia Famous Red groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor voldoende licht en warmte voor een gezonde groei en bloei. Deze tuinplant gedijt goed in goed doorlatende grond.

  De Tuinplanten hebben bescherming nodig tegen vorst tijdens de wintermaanden. Een mulchlaag van bladeren of stro kan helpen de wortels warm te houden. Het is ook belangrijk om de plant in een beschutte plek te zetten en eventueel af te dekken met een doek of tuinvlies.

  De Tuinplanten vereisen regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg om de paar weken plantenvoeding toe voor gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Famous Red kunnen het beste bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals een universele organische meststof. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel mest kan leiden tot overbemesting en schade aan de plant.

  Mulchen is een goede manier om vocht in de bodem vast te houden en onkruid te onderdrukken. Door een laag mulch rond de plant aan te brengen, worden de wortels beschermd tegen extreme temperaturen en blijft de grond vruchtbaarder. Kies voor organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kunt u overwegen om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte, zoals heeft bladluizen of spint. Indien nodig kunt u ze met een milieuvriendelijke zeepoplossing behandelen of natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, inzetten om het probleem aan te pakken. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze goed te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Red is een opvallende plant met helderrode bloemen die een vleugje kleur aan elke tuin toevoegen. Deze plant is compact van formaat en perfect voor op balkons, terrassen en in hanging baskets. De bloemen bloeien langdurig en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Famous Red heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is een prachtige toevoeging aan zomerse bloembedden en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.