Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire is een opvallende en kleurrijke plant met vurig rode bloemen. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor ze mooi contrasteren met de heldere bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Hij gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. De Impatiens Colorpower Fire voegt een vleugje warmte en levendigheid toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren niet verliest tijdens de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin voor het hele jaar door kleur.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven in de Nederlandse winter. Het is daarom aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. Het beste is om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen.

  Ja, de Tuinplant "Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire" is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig met felgekleurde bloemen. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en wat meststoffen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zorg dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale locatie voor deze tuinplanten, omdat ze weinig tot geen direct zonlicht nodig hebben om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en geef regelmatig water om de groei te bevorderen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Tijdens warme zomerdagen kan de plant wat vaker water nodig hebben.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn heldere bloemen en overvloedige nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Houd er rekening mee dat het in warme klimaten kan groeien als vaste plant.

  Ja, als tuinplant draagt de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met zijn kleurrijke bloemen. Het creëert een divers en levendig ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om een gevarieerde mix van planten te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  "Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire" bloeit van mei tot en met oktober en de bloei kan enkele maanden duren.

  Deze plant kan beter in de halfschaduw staan en verdraagt geen volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende bescherming te bieden tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Optimaal groeit de plant in een omgeving met indirect licht of in de ochtend- of avondzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Eetbare planten worden specifiek gekweekt om veilig geconsumeerd te kunnen worden.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kan er regelmatig wat van de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Snoei dode of beschadigde takken terug naar het gezonde groen. Dit kan gedaan worden met een scherpe snoeischaar.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd water op het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit met een neutrale zuurgraad. Zorg voor voldoende vochtigheid en voedingsstoffen in de bodem voor een gezonde groei. Vermijd stilstaand water en zorg voor regelmatige bemesting.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze Tuinplant.

  Tuinplanten zoals deze moeten in de winter beschermd worden tegen vorst door ze naar binnen te halen of ze af te dekken met stro, bladeren of doeken. Het is belangrijk om de planten te beschermen tegen extreme kou om schade te voorkomen. Water geven moet beperkt worden tijdens de wintermaanden om rotting te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Tot slot gedijt de plant goed in halfschaduw of schaduwrijke gebieden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om de bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Voorkom overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Mulch kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond en het beschermen van de wortels tegen vorst in de winter. Kies een organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers, compost of bladeren voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een neutrale tot licht zure bodem nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren indien nodig. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten in de tuin.

  U kunt ongedierte op de plant bestrijden door regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van plaaginsecten. U kunt ook natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten om het ongedierte te bestrijden. Een milieuvriendelijke optie is het gebruik van neemolie of insecticiden op basis van zeep of olie.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire is een opvallende en kleurrijke plant met vurig rode bloemen. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor ze mooi contrasteren met de heldere bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Hij gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. De Impatiens Colorpower Fire voegt een vleugje warmte en levendigheid toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.