Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Salmon

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Salmon is een prachtige en kleurrijke plant met zalmkleurige bloemen. De bloemen vormen een opvallend contrast met het donkergroene blad. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is perfect voor het opfleuren van een schaduwrijke tuin of balkon. De Colorpower Salmon is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en zich goed ontwikkelt in vochtige grond. Deze plant trekt vlinders aan en zorgt voor een levendige en vrolijke sfeer in elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft hij ook in de winterperiode mooi en kleurrijk. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar een plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant kan niet tegen vorst en is dus niet winterhard. Het is belangrijk om deze plant tijdens de wintermaanden binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen. Een minimale temperatuur van 10-15 graden Celsius wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw.

  De plant heeft gemiddeld ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Plant ze op een afstand van ongeveer 15-20 cm uit elkaar.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is meestal voldoende om de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgeving en de weersomstandigheden.

  Ja, Impatiens zijn over het algemeen aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun heldere bloemen en nectar. De bloeiende plant kan insecten lokken die helpen bij bestuiving en het ecosysteem in de tuin bevorderen. Het is een goede keuze voor tuiniers die een gezonde biodiversiteit willen behouden.

  Tuinplanten zoals de Impatiens dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze zorgen voor diversiteit in bloemkleuren en vormen, wat kan helpen bij het aantrekken van verschillende diersoorten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot en met september en de bloei duurt enkele maanden. De bloemen blijven vaak tot aan de eerste vorst verschijnen.

  Deze plant kan beter worden geplant in de halfschaduw of schaduw, omdat hij niet goed tegen de volle zon kan. Het verdraagt meer zonlicht wanneer het in een koele omgeving wordt geplaatst. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en bescherm hem tegen felle zon.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) planten zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot misselijkheid en maagklachten. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te eten.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Salmon heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. De plant heeft geen speciale eigenschappen op het gebied van geluidsdemping.

 • Je kunt de plant terugsnoeien in het voorjaar om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat je dode of beschadigde takken verwijdert om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de kans krijgen om op te drogen voordat de avond valt.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Vermijd te zure of te compacte grond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant vorstvrij te houden. Dit kan door de plant binnen te zetten of te beschermen met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren. Voor een optimale bloei is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te bemesten vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Kies voor een meststof met een hoog kalium- en fosforgehalte voor een uitbundige bloei. Gebruik een vloeibare meststof of langzaam werkende korrels volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulchen helpt ook bij het reguleren van de grondtemperatuur en voorkomt dat de plant wortels bloot komen te liggen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of de bladeren van de plant komt.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van een geschikte zuurgraad voor een optimale groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Gebruik natuurlijke methoden zoals het besproeien met water en zeepoplossing of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes om plagen te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vochtigheid om schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Salmon is een prachtige en kleurrijke plant met zalmkleurige bloemen. De bloemen vormen een opvallend contrast met het donkergroene blad. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is perfect voor het opfleuren van een schaduwrijke tuin of balkon. De Colorpower Salmon is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en zich goed ontwikkelt in vochtige grond. Deze plant trekt vlinders aan en zorgt voor een levendige en vrolijke sfeer in elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.