Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost is een prachtige plant met heldere, levendige oranje bloemen. Deze plant groeit compact en vol en heeft een opvallende kleur die de tuin of container direct opfleurt. De bloemen bloeien overvloedig gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Impatiens Colorpower Orange Frost gedijt goed in de halfschaduw en vereist regelmatig water geven. Het is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur aan borders, bloembakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt. Deze eigenschap maakt hem aantrekkelijk voor tuinen en borders.

  De plant is niet winterhard en kan niet vorstbestendig. Het wordt aangeraden om hem binnenshuis te houden tijdens de wintermaanden.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voeden met meststoffen. Ook is het aan te raden om verwelkte bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Impatiens hebben ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant om gezond te groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Plant ze bij voorkeur in goed doorlatende grond en vermijd te dichte beplanting.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en heeft geen direct zonlicht nodig. Het is een ideale plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond vochtig is en de plant voldoende water krijgt.

  Tuinplanten zoals de Impatiens hebben gemiddeld genomen ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is daarom aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de overvloedige nectar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die zorgt voor een feestelijke sfeer en helpt bij de bestuiving van andere planten. Het is een goede keuze voor liefhebbers van bloeiende planten die een levendige en kleurrijke tuin willen creeëren.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost trekt bestuivers aan en kan helpen bij het vergroten van de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor diverse insectensoorten en vogels. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot de eerste vorst in oktober. De bloeiperiode duurt gewoonlijk zo'n 5 tot 6 maanden.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost kan goed tegen de volle zon. Deze plant verdraagt zowel zon als schaduw. Let wel op dat de plant voldoende water krijgt bij langdurige blootstelling aan de zon.

  Nee, de plant Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Andere planten zijn meer geschikt voor geluidsdemping.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om verwondingen aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij warmer weer vaker water dan in koelere periodes.

  De plant heeft vochtige en goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en verrijkt is met voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet uitdroogt.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting in het groeiseizoen kan de plant gezond houden.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind en vermijd direct zonlicht. Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost heeft vochtige, goed doorlatende grond nodig.

  Deze plant wordt best beschermd tijdens de winter door hem binnen te zetten of door hem te bedekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst en sterke wind. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast heeft de plant regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei.

  Gebruik een algemene tuinmeststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant elke 6-8 weken volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen met een laag organisch materiaal helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik bij voorkeur compost, boomschors of bladeren als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of turf. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van insecten en deze handmatig verwijderen kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven en zo minder vatbaar te zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Frost is een prachtige plant met heldere, levendige oranje bloemen. Deze plant groeit compact en vol en heeft een opvallende kleur die de tuin of container direct opfleurt. De bloemen bloeien overvloedig gedurende het groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Impatiens Colorpower Orange Frost gedijt goed in de halfschaduw en vereist regelmatig water geven. Het is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur aan borders, bloembakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.