Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame is een prachtige plant met lavendelkleurige bloemen en donkergroen blad. Deze plant kan goed gedijen in de schaduw en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen van de Impatiens Colorpower Lavender Flame hebben een opvallende tweekleurige uitstraling. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders, potten als hangmanden kan worden geplant. Deze Impatiens soort bloeit rijkelijk en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij het hele jaar door kleur en textuur aan je tuin kan toevoegen. Dit maakt hem een populaire keuze voor tuinbeplanting.

  Deze tuinplant is niet winterhard en moet tijdens de winterperiode binnenshuis worden gehouden of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder de 10°C. Het beste is om de plant op een lichte en vorstvrije plek te plaatsen tijdens de wintermaanden.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Daarnaast is het slim om verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elke plant. Het is belangrijk om de planten voldoende ruimte te geven zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt het best bij indirect zonlicht en kan zelfs in volledige schaduw overleven. Het is een uitstekende keuze voor tuinen met weinig zonlicht.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin. Omdat deze plant nectar aanbiedt, zal het helpen om de populaties van vlinders en bijen te ondersteunen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame draagt niet significant bij aan biodiversiteit, omdat het geen inheemse plant is en beperkt is tot siertuinen. Als tuinplant heeft het geen grote impact op het lokale ecosysteem. Het biedt wel nectar en voedsel voor bestuivers zoals bijen en vlinders.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame bloeit van mei tot september en de bloei kan tot wel zes maanden duren. Het is een langbloeiende plant die veel kleur toevoegt aan de tuin gedurende de zomer.

  Deze plant kan beter niet in de volle zon geplaatst worden, hij doet het beter op een plek met wat schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn. Het is beter om deze planten alleen als decoratieve tuinplanten te gebruiken.

  Ja, de plant kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin door geluidsgolven te absorberen. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het dempen van geluid. Het is echter niet zo dat de plant een significant geluidsdempend effect zal hebben.

 • Impatiens hebben geen strikte snoei vereisten, maar het is aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te stimuleren. Eventuele lange uitlopers kunnen worden teruggesnoeid om de vorm en compactheid van de plant te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is en geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend. Bescherm de plant tegen felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  Voor winterbescherming moeten tuinplanten in pot worden verplaatst naar een beschutte locatie of binnenshuis worden gebracht voordat de vorst begint. Voor planten in de volle grond is het aan te raden om ze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen de kou. Het is ook belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren op eventuele schade en om te zorgen voor voldoende water tijdens droge winterperiodes.

  Voor optimale groei en bloei heeft deze plant regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende, vochtige grond en plaats de plant op een plek met halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om eens per maand een algemene meststof te geven tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof bevat en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant en het milieu.

  Mulch is nuttig voor het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze tuinplant. Het helpt ook om de grondtemperatuur stabiel te houden en voedingsstoffen vast te houden voor een gezonde groei. Kies bij voorkeur organisch mulchmateriaal, zoals bladeren of houtsnippers.

  De plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Een te zure bodem kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen, wat de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en spint. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om plagen te voorkomen. Indien nodig, kunnen biologische bestrijdingsmethoden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender Flame is een prachtige plant met lavendelkleurige bloemen en donkergroen blad. Deze plant kan goed gedijen in de schaduw en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen van de Impatiens Colorpower Lavender Flame hebben een opvallende tweekleurige uitstraling. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders, potten als hangmanden kan worden geplant. Deze Impatiens soort bloeit rijkelijk en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.