Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose is een mooie en kleurrijke plant met roze bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit gedurende de zomermaanden. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien en gedijt goed in vochtige bodems. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen zo voor een levendige tuin. Impatiens Colorpower Rose is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose is een niet-groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in koudere maanden en blijft kaal tot het volgende groeiseizoen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

  Impatiens (New Guinea Group) Colorpower Rose is winterhard tot ongeveer 5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren. De plant is gevoelig voor vorst en zal niet overleven bij strenge winters.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van voldoende licht.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich te verspreiden en goed te groeien. Planten die te dicht op elkaar staan kunnen problemen met luchtcirculatie en schimmel veroorzaken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten voor optimale groei.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en geniet van de mooie bloemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water staan. In het algemeen wordt aangeraden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze tuinplant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het kan helpen om biodiversiteit in je tuin te bevorderen en bestuivers aan te trekken. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving en helpen bij het behoud van biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in plantensoorten wat positief bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Tenslotte biedt de plant bescherming en voeding aan verschillende dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4-5 maanden.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose kan beter in de halfschaduw geplaatst worden, directe volle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting krijgt tegen de felle zon.

  Nee, de plant Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is beter om deze planten te gebruiken als decoratieve tuinplanten.

  Ja, de bladeren van de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose kunnen geluid enigszins dempen door hun zachte textuur en oppervlak. Echter, ze zijn niet specifiek gekweekt voor deze eigenschap en zullen niet dezelfde geluidsdempende effect hebben als speciale geluidsdempende planten.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige maar goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De bodem dient goed doorlatend en vochtig te zijn, rijk aan organisch materiaal. Een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voeding en vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen de hete middagzon. Bescherm de plant ook tegen harde wind en vorst.

  Zorg voor bescherming tijdens de winter door de plant naar een vorstvrije ruimte te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag mulch. Vermijd blootstelling aan koude wind en vochtigheid om schade te voorkomen. Houd de grond tijdens de wintermaanden licht vochtig, maar niet doorweekt.

  Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de planten met hun wortels in het water staan. Verwijder regelmatig verdorde bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de planten regelmatig een beetje meststoffen om gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en in de zomer maandelijks mest te geven. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en helpt ook bij het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren van de plant komt.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk. Een te lage of te hoge pH-waarde kan de groei en bloei van de planten beïnvloeden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en slakken. Een natuurlijke manier om deze plagen te bestrijden is door roofmijten of lieveheersbeestjes in te zetten. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum effectief zijn.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Rose is een mooie en kleurrijke plant met roze bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit gedurende de zomermaanden. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien en gedijt goed in vochtige bodems. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen zo voor een levendige tuin. Impatiens Colorpower Rose is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.