Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue is een compacte en rijkbloeiende plant met blauwe, witte en paarse bloemen die een prachtig kleurencontrast vormen. De bloemen lijken op kleine petunia's en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken of borders en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue heeft een zonnige standplaats nodig en regelmatig water om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur aan je tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Hij behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat betekent dat hij ook in de winter zijn bladeren behoudt. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, omdat hij het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  Deze plant is niet winterhard. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of op een beschutte plek te plaatsen om vorstschade te voorkomen. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Regelmatig snoeien kan de bloei bevorderen.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte te laten tussen elke plant bij het planten in de tuin. Op deze manier kunnen ze goed ademen en voldoende zonlicht krijgen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de afstand.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw zal de plant niet goed gedijen en minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de prachtige bloemen en de zoete nectar die ze produceren. Het is een aanwinst voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue plant trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is een kleurrijke toevoeging die zorgt voor een gevarieerd ecosysteem. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in uw tuin.

  De plant bloeit vanaf de lente tot aan de vorst in de herfst. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon. Deze tuinplanten hebben geen problemen met veel zonlicht en zullen hier goed op reageren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant kan ik helpen bij het absorberen van geluid en het creëren van een rustige omgeving in de tuin. Echter, mijn geluidsdempende eigenschappen zijn beperkter dan bijvoorbeeld hoge bomen of dichte struiken. Het is dus aan te raden om mij aan te vullen met andere geluiddempende elementen in de tuin.

 • Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft een lichte, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om de grond te verrijken met compost of organische meststoffen.

  De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Deze tuinplanten doen het goed in zowel bloembakken als in de volle grond.

  Deze plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst en sneeuw. U kunt de plant bedekken met een laag mulch of stro om de wortels te beschermen. Plaats de plant op een beschutte locatie en vermijd potten die kunnen bevriezen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant om de paar weken vloeibare mest voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten die rijk is aan voedingsstoffen en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst, volgens de aanbevolen frequentie.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de plant te bedekken en vocht vast te houden. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of basis van de plant wordt gelegd.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot iets zure bodems met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen goed kan opnemen en gezond kan blijven. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en, indien nodig, bij te sturen met kalk of zwavel.

  Voor tuinplanten kan preventieve maatregelen tegen ongedierte zoals regelmatig controleren op mogelijke plagen en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep effectief zijn. Bij een ernstige plaag kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen voor een gerichte aanpak. Bescherming tegen ongedierte is belangrijk om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue is een compacte en rijkbloeiende plant met blauwe, witte en paarse bloemen die een prachtig kleurencontrast vormen. De bloemen lijken op kleine petunia's en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken of borders en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De Calibrachoa Minifamous Tricolore Blue heeft een zonnige standplaats nodig en regelmatig water om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur aan je tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.