Alocasia wentii 'Aline'

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alocasia wentii 'Aline' is een prachtige tropische plant met opvallende bladeren. Deze plant heeft grote, hartvormige bladeren die een diepgroene kleur hebben en een lichtgroene nerf. De bladeren hebben een glanzende uitstraling en een mooie textuur. De Alocasia wentii 'Aline' heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant heeft gemiddeld onderhoud nodig en vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Daarnaast kan het nuttig zijn om de bladeren regelmatig te besproeien en te voeden met plantenvoeding.]})

  Ja, de Alocasia wentii 'Aline' heeft veel helder, indirect licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Alocasia wentii 'Aline' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant nat wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de hoeveelheid licht en temperatuur in de ruimte. Het is belangrijk om te allen tijde de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte tot halfschaduwrijke standplaats. Felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom beter om deze plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, Alocasia planten houden van warmte en kunnen het best gedijen bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende warmte en licht krijgt om goed te groeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  De Alocasia wentii bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant zich bevindt.

  Ja, de Alocasia soorten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen in de lucht zoals formaldehyde en benzeen absorberen. Het is een mooie toevoeging voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te koud of te warm staat. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voor de gezondheid van de plant.

 • Je kunt de beschadigde bladeren van de plant knippen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de snede schoon is om infecties te voorkomen. Het is raadzaam om handschoenen te dragen bij het snoeien van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig en matig water geven. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Alocasia wentii 'Aline' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die humusrijk is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd te veel vocht, want dat kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft een goed doorlatende, vochtige bodem nodig met veel organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en zorg voor voldoende licht en warmte.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Spuit de bladeren af en toe met lauw water om ze fris te houden. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmiddelen op de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan nuttig zijn. Een vochtige omgeving helpt de bladeren gezond te houden en voorkomt uitdroging. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van airconditioning of verwarming, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen.

  De Alocasia plant verlangt een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde rond de 6 tot 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig bij te stellen.

  De plant heeft behoefte aan bemesting tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en de gezondheid van de plant te bevorderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Alocasia wentii 'Aline' is een prachtige tropische plant met opvallende bladeren. Deze plant heeft grote, hartvormige bladeren die een diepgroene kleur hebben en een lichtgroene nerf. De bladeren hebben een glanzende uitstraling en een mooie textuur. De Alocasia wentii 'Aline' heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.