Abutilon 'Bella Yellow'

Abutilon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abutilon 'Bella Yellow' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende gele klokvormige bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot wel 1,5 meter hoog worden. Abutilon 'Bella Yellow' bloeit van de lente tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. De plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Abutilon 'Bella Yellow' is een mooie toevoeging aan borders, potten of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Abutilon 'Bella Yellow' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin, omdat het kleur en structuur biedt, zelfs in de wintermaanden. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar planten die het hele jaar door interesse tonen.

  Abutilon 'Bella Yellow' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de Abutilon 'Bella Yellow' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor optimale groei. Daarnaast kan de plant worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een ruime plantenbak of plant de Abutilon in de volle grond op minimaal 50 cm van andere planten. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van de juiste plek in de tuin.

  Ja, de plant groeit goed in halfschaduw of schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig water. Overmatig direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en warmte waaraan hij wordt blootgesteld. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende gele bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die zich willen inzetten voor het helpen van deze nuttige bestuivers.

  Ja, Abutilon 'Bella Yellow' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in uw tuin. Het biedt ook een schuilplaats voor kleine dieren zoals vogels.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Abutilon 'Bella Yellow' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes en te beschermen tegen felle middagzon. Het wordt aanbevolen om de plant te voorzien van voldoende water en voedingsstoffen om de groei en bloei te bevorderen.

  Nee, de plant Abutilon 'Bella Yellow' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Nee, Abutilon 'Bella Yellow' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden en een mooie vorm te behouden, is het aan te raden om jaarlijks in het voorjaar of na de bloei te snoeien. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken. Knip de takken net boven een knop of zijtak af voor een compacte groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond gelijkmatig vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, vooral tijdens warme zomermaanden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Deze plant groeit goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Vermijd zware compacte grond die water vasthoudt en de wortels verstikt.

  De Abutilon 'Bella Yellow' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Abutilon 'Bella Yellow' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is zodat de wortels niet te nat worden.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te bemesten en eventueel te snoeien om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ook regelmatig voeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Abutilon 'Bella Yellow' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Het is belangrijk om de bemesting gelijkmatig te verdelen en de plant voldoende water te geven na het bemesten.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodemtemperatuur reguleert, onkruidgroei vermindert en vochtverlies beperkt. Het kan worden toegepast rondom de basis van de plant om deze te beschermen en gezond te houden. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors te gebruiken als mulch.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7. Een te lage pH-waarde kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen, terwijl een te hoge pH-waarde de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep of het plaatsen van insectenvallen gebruiken. Daarnaast kunt u ook predatoren zoals lieveheersbeestjes aantrekken om ongedierte te bestrijden. Zorg er ook voor dat de plant gezond en sterk is, zodat deze beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Abutilon 'Bella Yellow' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende gele klokvormige bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot wel 1,5 meter hoog worden. Abutilon 'Bella Yellow' bloeit van de lente tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan. De plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Abutilon 'Bella Yellow' is een mooie toevoeging aan borders, potten of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.