Vriesea 'Davine'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Davine' is een prachtige bromelia met lange, smalle bladeren die een mooie roze en groene kleurencombinatie hebben. De plant vormt een compacte rozet van bladeren en kan tot ongeveer 40 centimeter hoog worden. In het midden van de rozet groeit een opvallende bloeistengel met heldere rode bloemen die een echte blikvanger zijn. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. De Vriesea 'Davine' is een prachtige toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte en kan ook goed gedijen in een terrarium of als onderdeel van een plantenarrangement.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Vriesea 'Davine' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in gematigde temperaturen. Regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige scheuten en minder bloemen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel daglicht krijgt, maar niet in direct zonlicht staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en uit de buurt van tocht te houden voor optimale groei.

  Vriesea 'Davine' bloeit van mei tot augustus en de bloei kan enkele maanden duren. De bloemen zijn meestal opvallend en trekken vaak de aandacht.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenruimtes waar frisse lucht gewenst is.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te koud of te warm wordt voor optimale groei. Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur.

 • Vriesea 'Davine' heeft geen specifieke snoei nodig, verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Als de bladeren te lang worden, kunnen ze eventueel worden afgeknipt. Gebruik altijd scherpe en schone scharen om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant water van onderaf en laat overtollig water goed weglopen om wortelrot te voorkomen. In de zomermaanden kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter.

  Vriesea 'Davine' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond eens in de paar jaar te vervangen of aan te vullen met verse potgrond.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om potgrond te gebruiken die luchtig is en goed water doorlaat. Een mengsel van potgrond met wat grof zand of perliet kan helpen om de juiste bodemkwaliteit te behouden. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig in de zomermaanden en minder frequent in de winter. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, veeg voorzichtig het stof van de bladeren met een zachte doek of spons. Gebruik lauw water om eventuele vlekken of vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Vriesea 'Davine' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte. De plant gedijt het beste bij een constante en gematigde temperatuur.

  Kamerplanten zoals Vriesea 'Davine' gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor deze planten.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met speciale meststoffen. Een verkeerde zuurtegraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens de groeiperiode een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Davine' is een prachtige bromelia met lange, smalle bladeren die een mooie roze en groene kleurencombinatie hebben. De plant vormt een compacte rozet van bladeren en kan tot ongeveer 40 centimeter hoog worden. In het midden van de rozet groeit een opvallende bloeistengel met heldere rode bloemen die een echte blikvanger zijn. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. De Vriesea 'Davine' is een prachtige toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte en kan ook goed gedijen in een terrarium of als onderdeel van een plantenarrangement.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.