Vriesea 'Sundance'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea 'Sundance' er en smuk bromeliad med iøjnefaldende gule og grønne blade, der vokser i en rosetform. Planten har en kompakt vækstform og kan blive ca. 60 cm høj. Om sommeren producerer Vriesea 'Sundance' lysegule blomster, der kommer frem fra bladrosetten. Denne plante trives godt på en lys placering med indirekte sollys og kan lide regelmæssig vanding. Vriesea 'Sundance' er et smukt og farverigt tilføjelse til enhver plantesamling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er generelt ret nem at vedligeholde og kræver lidt vand. Det er vigtigt at placere planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Regelmæssig besprøjtning af bladene sikrer en god luftfugtighed.

  Ja, planten har brug for meget lys for at kunne vokse godt. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys for de bedste resultater. Det er bedst at undgå direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden i potten ikke udtørrer, men heller ikke bliver for våd. En god retningslinje er at vente, indtil det øverste lag af potten føles tørt, før du giver mere vand.

  Planten kan lide klart, indirekte lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt lys, men ikke udsættes for skarpt sollys. Flyt planten til et sted med filtreret lys for at undgå forbrænding af bladene.

  Ja, denne plante foretrækker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod træk og kolde luftstrømme. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk for at fremme optimal vækst.

  Sundance blomstrer normalt om sommermånederne, fra juni til august. Blomstringsperioden for denne plante kan vare cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, Vriesea planter er kendt for deres evne til at rense luften. De hjælper med at fjerne giftstoffer og forbedre luftkvaliteten i huset. Det er derfor et godt valg for et sundt og friskt miljø at leve i.

  Ja, denne plante trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst. Sørg derfor for en varm og stabil atmosfære for denne stueplante.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Vriesea 'Sundance', medmindre der er døde blade eller blomster, der skal fjernes. Fjern disse med en skarp saks eller kniv. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Giv planten moderat med vand og sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Lad ikke jorden tørre ud, men undgå også at planten står med rødderne i vand. Det anbefales at give planten mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren.

  Vriesea 'Sundance' trives godt i en luftig pottemuld med god dræning. Det er vigtigt, at pottemulden holdes fugtig, men ikke for våd, ellers kan der opstå rådne rødder. Vælg helst en jordblanding, der er specielt sammensat til stueplanter.

  En god jordkvalitet er afgørende for stueplanter som Vriesea 'Sundance'. Jorden skal være veldrænet og rig på næringsstoffer. Brugen af specialpottemuld til stueplanter kan fremme vækst og blomstring.

  Sørg for, at planten står i et lyst miljø, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men ikke drivende våd, og brug regelmæssigt lidt gødning i vækstsæsonen. Fjern døde blade og blomster for at holde planten sund.

  For at rengøre planten kan du tørre bladene af med en blød fugtig klud. Undgå brugen af rengøringsmidler på bladene, da dette kan forårsage skade på planten. Det er vigtigt regelmæssigt at fjerne døde blade for at holde planten sund.

  De Vriesea 'Sundance' har brug for meget lys og foretrækker at stå et sted med klart, indirekte sollys. Placér ikke planten i direkte sollys, da dette kan forårsage bladforbrænding. Sørg for at dreje planten regelmæssigt, så alle sider får lige meget lys.

  Den optimale temperatur for denne stueplante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at temperaturen ikke falder under 15 grader Celsius, da dette kan hæmme plantens vækst. Placer ikke planten i nærheden af træk eller varmekilder for at undgå temperatursvingninger.

  Indendørs planter som Vriesea 'Sundance' trives godt i en høj luftfugtighed. Sørg for en luftfugtighed på omkring 60-70% ved at spraye regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Dette vil hjælpe planten med at forblive sund og vokse godt.

  Jordens surhed, hvor Vriesea 'Sundance' vokser, bør være let sur til neutral. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 anbefales for optimal vækst. Regelmæssig kontrol og om nødvendigt justering af surhedsgraden kan have en positiv indvirkning på plantens sundhed.

  Planten har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret gødning, der er specifikt sammensat til stueplanter. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødskning.

 • Beskrivelse

  Vriesea 'Sundance' er en smuk bromeliad med iøjnefaldende gule og grønne blade, der vokser i en rosetform. Planten har en kompakt vækstform og kan blive ca. 60 cm høj. Om sommeren producerer Vriesea 'Sundance' lysegule blomster, der kommer frem fra bladrosetten. Denne plante trives godt på en lys placering med indirekte sollys og kan lide regelmæssig vanding. Vriesea 'Sundance' er et smukt og farverigt tilføjelse til enhver plantesamling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.