Guzmania 'Indian Night'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Indian Night' is een prachtige, exotische plant met opvallende rode en groene bladeren. Deze plant behoort tot de bromeliafamilie en heeft een compacte groeivorm met lange, smalle bladeren die om de centrale bloemkelk groeien. De bloeiperiode van de Guzmania 'Indian Night' is lang en de bloemen hebben een intense rode kleur. Deze plant gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gehouden als kamerplant of in de tuin. Met de juiste verzorging zal de Guzmania 'Indian Night' een opvallende verschijning zijn in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania 'Indian Night' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Zorg voor voldoende licht maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Guzmania 'Indian Night' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot langgerekte, zwakke scheuten en een verminderde bloei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten zoals Guzmania's houden niet van direct zonlicht, omdat dit hun bladeren kan verbranden. Het beste is om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht kunnen krijgen. Ze gedijen het beste in helder, maar niet fel licht.

  Ja, de plant 'Guzmania 'Indian Night'' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, kamerplanten zoals Guzmania's kunnen de lucht zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is belangrijk om regelmatig te luchten en de plant goed te verzorgen om optimaal van deze eigenschap te profiteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Indian Night' te snoeien omdat dit de groei en bloei kan beïnvloeden. Verwijder dode bladeren of bloemen indien nodig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik altijd scherpe en schone gereedschappen om schade te voorkomen.

  De Guzmania 'Indian Night' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de potgrond constant doorweekt raakt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en gebruik bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water. Het is belangrijk om de bladeren niet te besproeien, maar het water direct in de pot te gieten.

  "Voor de Guzmania 'Indian Night' is een luchtige potgrond met goede drainage belangrijk. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten en vermijd te natte grond. Een mix van turf, schors en wat grof zand is ideaal voor deze plant."

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal. Het is belangrijk dat de plantenpot drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de potgrond dient wel goed te kunnen afwateren om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bladeren regelmatig te besproeien met water voor een betere luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kunt u af en toe de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of spons. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof en eventuele plagen te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve reinigingsmiddelen.

  De Guzmania 'Indian Night' heeft graag veel indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder, gefilterd licht. Tekort aan licht kan leiden tot minder bloeiende bloemen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor dit type kamerplant moet tussen de 60% en 80% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen liever een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aanpassingen te maken met specifieke pH-verlagende producten. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen behoefte aan voeding tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Indian Night' is een prachtige, exotische plant met opvallende rode en groene bladeren. Deze plant behoort tot de bromeliafamilie en heeft een compacte groeivorm met lange, smalle bladeren die om de centrale bloemkelk groeien. De bloeiperiode van de Guzmania 'Indian Night' is lang en de bloemen hebben een intense rode kleur. Deze plant gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gehouden als kamerplant of in de tuin. Met de juiste verzorging zal de Guzmania 'Indian Night' een opvallende verschijning zijn in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.