Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle er en kompakt og buskagtig plante med mørkegrønt blad og iøjnefaldende lyserøde blomster. Denne plante blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Ved regelmæssigt at fjerne visne blomster kan blomstringsperioden forlænges. Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle er ideel til bede, klippehaver og blomsterkasser.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten med fx fiberdug under hård frost. Planter, der er hårdføre, kan overleve i vores klima uden beskyttelse mod frost.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og give planten tilstrækkeligt sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Planten har brug for ca. 30 til 40 cm plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at lade tilstrækkelig plads mellem planterne for at fremme luftcirkulation og forebygge sygdomme. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssig vanding.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst sandsynligvis aftage, og dens blomsterkapacitet kan mindskes. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for de bedste vækstresultater.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men vær opmærksom på, at planten ikke står for våd. Giv planten hellere regelmæssigt små mængder vand end en stor mængde på én gang.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Det hjælper med bestøvningen og skaber en livlig have.

  Ja, fordi denne plante producerer meget nektar, tiltrækker den forskellige insektarter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver blomsterne farve og variation i haven, hvilket gavner økosystemet.

  Denne plante blomstrer fra foråret til slutningen af ​​sommeren, normalt fra maj til september. Blomstringsperioden kan vare op til 4 måneder.

  Denne plante kan godt lide fuld sol og trives godt i solrige miljøer. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand for at forhindre udtørring. Sørg for en god dræning af jorden for at undgå vandophobning.

  Nej, Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle er ikke spiselig. Det er ikke en spiselig plante og dyrkes primært i haver på grund af de smukke blomster. At indtage denne plante kan være skadeligt for sundheden.

  Ja, planten har en begrænset lyddæmpende virkning på grund af bladene og blomsterne, der absorberer og reflekterer lydbølger. Dog er effekten ikke så stor som f.eks. en lydmur eller -skærm.

 • For at holde planten sund anbefales det at beskære regelmæssigt. Fjern døde blomster og grene for at stimulere væksten og bevare plantens form. Beskær planten om foråret efter den sidste frost for det bedste resultat.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base og undgå at våde bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld med en let struktur. Sørg for, at potten regelmæssigt bliver drænet for at undgå rodæd. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at jorden konstant er fugtig.

  Planten kræver en godt drænet jord med en neutral til let sur pH. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer, og vandes regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring. Det anbefales at gøde jorden med organisk gødning fra tid til anden.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. Undgå for våd eller for tør jord.

  Sørg for at beskytte planten mod frost om vinteren ved at dække den med et tykt lag muld. Det anbefales også at flytte planten til et beskyttet sted under kolde perioder. Vand ikke planten for meget om vinteren, da det kan føre til rodod.

  Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Giv planten flydende gødning hver 2. uge i vækstsæsonen.

  Haveplanter har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og stærke i deres vækst. For at give tilstrækkelige næringsstoffer er det tilrådeligt at bruge gødning i løbet af vækstsæsonen. På den måde forbliver planten vital og blomstrende hele sæsonen.

  Mulch er gunstig for denne planteart, da det holder jorden fugtig og undertrykker ukrudtsvækst. Det hjælper også med at opretholde en konstant jordtemperatur og forbedrer plantens generelle sundhed. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger for tæt på plantens stamme for at undgå kvælning.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. organisk muld eller kalk. At opretholde den rette surhedsgrad hjælper planten med at forblive sund og vokse godt.

  Tjek regelmæssigt for tilstedeværelsen af bladlus, hvide fluer og spindemider. Brug naturlige bekæmpelsesmidler eller sæbeopløsning til at bekæmpe skadedyr. Beskær regelmæssigt for at holde planten sund og forhindre spredning af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle er en kompakt og buskagtig plante med mørkegrønt blad og iøjnefaldende lyserøde blomster. Denne plante blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Ved regelmæssigt at fjerne visne blomster kan blomstringsperioden forlænges. Argyranthemum frutescens Molimba Helio Pink Frizzle er ideel til bede, klippehaver og blomsterkasser.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.