Dorotheanthus bellidiformis Mezoo

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dorotheanthus bellidiformis Mezoo, ook bekend als ijskruid of kruipplant, is een laaggroeiende vetplant met sappige, hartvormige bladeren die rood en groen gekleurd zijn. Deze plant produceert kleine rode bloemen die lijken op madeliefjes en bloeit gedurende de zomermaanden. Het is een populaire bodembedekker vanwege zijn snelle groei en het vermogen om droge en hete omstandigheden te verdragen. Dorotheanthus bellidiformis Mezoo gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Het kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en voegt een vrolijke noot toe aan tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat hij gedurende het hele jaar groene bladeren behoudt. Hij zal niet zijn bladeren verliezen in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. In de lente kan de plant weer naar buiten verplaatst worden.

  Deze plant is erg makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Zolang hij voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoeien is niet nodig.

  "Dorotheanthus bellidiformis Mezoo" heeft voldoende ruimte nodig om zich uit te strekken en te groeien. Het is aan te raden om de plant op ongeveer 30 cm afstand van andere planten te plaatsen, om zo voldoende ruimte te bieden voor de groei en bloei. Houd er rekening mee dat deze plant zich snel kan verspreiden, dus is het belangrijk om voldoende ruimte te voorzien.

  Het is beter om te groeien in de volle zon, maar kan ook overleven in gedeeltelijke schaduw. Het zal echter niet zo goed groeien of bloeien als wanneer het in de zon staat. Zorg voor minstens 4-6 uur zonlicht per dag voor de beste resultaten.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felle kleuren en rijke nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die deze nuttige bestuivers willen aantrekken.

  Ja, planten zijn altijd goed voor biodiversiteit, omdat ze bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor insecten en vogels. Tuinplanten zoals deze kunnen helpen om verschillende dieren aan te trekken en zo de biodiversiteit te bevorderen. Het is dus zeker positief dat je deze plant in je tuin hebt staan.

  De "Dorotheanthus bellidiformis Mezoo" bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Verpot de plant indien nodig in een pot met goede afwatering.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren omdat het giftig kan zijn. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig voor consumptie worden beschouwd.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect. De bladeren en stelen van de plant kunnen geluidstrillingen absorberen, waardoor het geluidsniveau in de omgeving lichtjes verminderd kan worden. Dit kan vooral merkbaar zijn in een tuinsetting waar de plant geplant is.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden. Je kunt dode of beschadigde takken verwijderen om de plant gezond te houden. Eventueel kun je de plant na de bloei lichtjes terugsnoeien om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei kunnen voedingsstoffen worden toegevoegd aan de potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware kleigrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond voldoende vochtig is om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd directe middagzon. In de winter is het aan te raden om de plant binnen te zetten op een lichte plek.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder de -5 °C dalen. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een mulchlaag van bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting om gezond en sterk te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor optimale groei en bloei.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt is.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte en deze indien nodig te behandelen met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Houd de plant goed schoon en zorg voor een goede luchtcirculatie om mogelijke plagen te voorkomen. Mocht er toch een plaag optreden, raadpleeg dan een tuinexpert voor advies over de juiste bestrijdingsmethode.

 • Omschrijving

  Dorotheanthus bellidiformis Mezoo, ook bekend als ijskruid of kruipplant, is een laaggroeiende vetplant met sappige, hartvormige bladeren die rood en groen gekleurd zijn. Deze plant produceert kleine rode bloemen die lijken op madeliefjes en bloeit gedurende de zomermaanden. Het is een populaire bodembedekker vanwege zijn snelle groei en het vermogen om droge en hete omstandigheden te verdragen. Dorotheanthus bellidiformis Mezoo gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Het kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en voegt een vrolijke noot toe aan tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.