Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red is een kleurrijke en opvallende plant met diep rood gebladerte en bloemen die het hele seizoen bloeien. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor het opfleuren van donkere hoekjes in de tuin. Impatiens Spellbound Dark Red is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembakken, hangmanden en borders. Met zijn compacte groeiwijze en overvloedige bloemen is Impatiens Spellbound Dark Red een ideale keuze voor liefhebbers van schaduwplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red is niet groenblijvend. Het is een eenjarige tuinplant die bloeit gedurende de zomermaanden. Na de bloei zal de plant verwelken en sterven.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen of te beschermen tegen vorst. De optimale groeiomstandigheden voor deze plant liggen tussen de 18 en 24 graden Celsius.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de schaduwrijke delen van de tuin. Het regelmatig water geven en bemesten zal de plant helpen om goed te groeien.

  impatiens hebben ongeveer 15 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen elkaar voor optimale groei. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen. Plant ze in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red groeit goed in de schaduw. Deze planten kunnen goed gedijen in schaduwrijke gebieden en vereisen minimaal zes uur indirect zonlicht per dag om te gedijen. Een schaduwrijke locatie helpt de plant te beschermen tegen fel zonlicht en uitdroging.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is voordat je water geeft. Geef liever wat minder water dan te veel.

  Ja, Impatiens Walleriana groep planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun bloemen vol nectar en pollen. Deze planten kunnen helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin en het aantrekken van nuttige bestuivers. Het is een goede keuze voor wie geïnteresseerd is in het ondersteunen van lokale ecosystemen.

  Ja, impatiens planten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door insecten aan te trekken met hun nectar en het bieden van schuilplaatsen. Daarnaast kunnen ze ook andere planten helpen bestuiven. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde tuinomgeving.

  De plant bloeit van juni tot de eerste vorst in het najaar en kan tot wel 5 maanden bloeien.

  Deze plant kan het beste groeien in de halfschaduw of schaduw, en verdraagt geen volle zon. Het is daarom aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij niet de hele dag direct zonlicht krijgt.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet bedoeld voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant te eten.

  Ja, deze plant heeft bladeren en planten die geluid kunnen absorberen, wat resulteert in een geluidsdempend effect. Het helpt om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Impatiens moeten regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een bossige vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar en de zomer voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond, rijk aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, zodat de plant niet gaat rotten.

  Deze plant heeft een goed doorlatende bodem nodig die vochtig blijft. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met organische meststoffen om de groei te bevorderen. Vermijd zware kleigrond om wateroverlast te voorkomen.

  De Impatiens Wizard Red plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige en vruchtbare grond met voldoende afwatering. Deze plant is uitermate geschikt voor in de border of als bodembedekker.

  In de winter is het belangrijk om deze tuinplant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te bedekken met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  "Houd de plant vochtig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen."

  Voor tuinplanten zoals deze is het aanbevolen om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen toe te voegen, bij voorkeur speciaal ontworpen voor bloeiende planten. Meststoffen helpen de plant om voldoende voedingsstoffen te krijgen voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering volgt en de plant goed water geeft na het bemesten.

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red houdt van een vochtige bodem, daarom is mulch een goede keuze. Mulch helpt de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals compost of boomschors.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor de gezonde groei van de plant. Het regelmatig testen van de bodem pH is aan te bevelen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en trips. Dit kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door regelmatig de plant te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen, zodat deze sterk en vitaal blijft en beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Dark Red is een kleurrijke en opvallende plant met diep rood gebladerte en bloemen die het hele seizoen bloeien. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor het opfleuren van donkere hoekjes in de tuin. Impatiens Spellbound Dark Red is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembakken, hangmanden en borders. Met zijn compacte groeiwijze en overvloedige bloemen is Impatiens Spellbound Dark Red een ideale keuze voor liefhebbers van schaduwplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.