Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush is een prachtige plant met roze bloemen die in dichte trossen boven het groene blad uitsteken. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het is een ideaal plantje voor in hanging baskets, bloembakken of borders. De Spellbound Pink Blush trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed op een plek met halfschaduw. Regelmatig water geven is belangrijk voor het behoud van de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet zijn bladeren het hele jaar behoudt. Deze plant dient elk jaar opnieuw geplant te worden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush is niet winterhard en kan niet het hele jaar buiten blijven. Het is raadzaam om de plant binnen te laten overwinteren bij een temperatuur boven de 10 graden Celsius. In de winter zijn temperaturen onder het vriespunt schadelijk voor deze plant.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Het is een populaire keuze voor tuinbeplanting vanwege de mooie bloemen.

  Impatiens hebben gemiddeld ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Plant ze ongeveer 20-30 cm uit elkaar in de grond of in een pot, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te vertakken en zijtakken te vormen voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant groeit uitstekend in de schaduwrijke gebieden. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en voedzame grond heeft voor de beste groeiresultaten.

  De Impatiens Spellbound Pink Blush heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Impatiens zijn geschikt voor biodiversiteit, omdat ze veel nectar produceren en hiermee bijen en vlinders aantrekken. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insectensoorten en dragen bij aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin. Het is een kleurrijke toevoeging die helpt om de biodiversiteit te stimuleren.

  "Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush" bloeit van de lente tot de herfst en kan bloeien gedurende ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plek met wat schaduw. Zorg ervoor dat hij genoeg licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bijvoorbeeld op een plek waar hij 's ochtends zonlicht ontvangt en 's middags in de schaduw staat.

  Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush heeft geluidsdempende eigenschappen. Zijn dichte bladeren en groeiwijze helpen om geluidsgolven te absorberen. Het kan helpen om een rustige en ontspannen omgeving te creëren in uw tuin.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om de groei te bevorderen. Eventuele dode of beschadigde stelen kunnen ook worden weggeknipt. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, zodat de plant gezond en compact blijft.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek met goede afwatering.

  Deze plant groeit het beste in humusrijke potgrond die goed draineert. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een regelmatige toevoer van voedingsstoffen is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Het is belangrijk dat de plant voldoende vochtige en goed doorlatende grond heeft.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en regen.

  Spat de bladeren regelmatig af om de plant vrij van stof te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme, droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Tuinplanten hebben normaal gesproken voldoende voedingsstoffen in de grond. Het is niet nodig om extra meststoffen toe te voegen, tenzij de plant duidelijke tekenen van voedingstekort vertoont. Gebruik bij voorkeur een samengestelde meststof speciaal voor bloeiende planten.

  Mulchen van deze tuinplant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro en breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, zonder de stengels te bedekken. Vernieuw de mulch jaarlijks voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant kunnen bladluizen, spintmijten en tripsen een probleem vormen. Het regelmatig controleren van de plant en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kunnen helpen om deze plagen onder controle te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Pink Blush is een prachtige plant met roze bloemen die in dichte trossen boven het groene blad uitsteken. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het is een ideaal plantje voor in hanging baskets, bloembakken of borders. De Spellbound Pink Blush trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed op een plek met halfschaduw. Regelmatig water geven is belangrijk voor het behoud van de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.