Calibrachoa Priviliged Rose

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Priviliged Rose is een sierlijke en compacte plant met prachtige bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen lijken op kleine petunia's en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken en borders en is perfect voor het toevoegen van kleur aan je tuin of balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en bestand is tegen droogte. Calibrachoa Priviliged Rose trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan biodiversiteit in je tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Priviliged Rose is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar en is een mooie toevoeging aan uw tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die beter gedijt in een mild klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Calibrachoa Priviliged Rose heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 cm in diameter. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op elkaar te planten om voldoende luchtcirculatie te garanderen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa Priviliged Rose hebben over het algemeen minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Schaduw kan de groei belemmeren en leiden tot minder bloei. Kies daarom liever een plek met voldoende zonlicht voor deze plant.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond consistent vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en water te geven wanneer dat nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleinere dieren. Het is dus zeker een goede toevoeging voor de groeiende biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot de eerste vorst in de herfst en de bloeiperiode kan variëren van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen.

  Nee, de plant Calibrachoa Priviliged Rose is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de Calibrachoa Privileged Rose heeft enige geluidsdempende eigenschappen, net als de meeste tuinplanten. Planten kunnen helpen bij het absorberen van geluidsgolven en het verminderen van omgevingsgeluid. Het effect zal echter minimaal zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Calibrachoa Priviliged Rose kan het best regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventueel wat dieper om de plant te verjongen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met goede drainage. Kies voor een luchtige potgrond die voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, zodat de wortels niet gaan rotten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen, zoals compost. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,0 is ideaal voor optimale groei.

  De Calibrachoa Priviliged Rose heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Plaats de plant bij voorkeur op een warme en beschutte plek in de tuin.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden bereikt door de plant te bedekken met mulch of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de koude wind te vermijden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Calibrachoa hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch kan worden gebruikt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurwisselingen. Daarnaast kan het organisch materiaal toevoegen aan de bodem na verloop van tijd. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de planten in de tuin.

  Calibrachoa verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 6,5 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte middelen. Te zure of te basische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen en belemmeren de opname van voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Calibrachoa Priviliged Rose, kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen als neemolie of roofmijten. Een regelmatige inspectie van de plant en het snel verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het bestrijden van ongedierte en het behouden van een gezonde leefomgeving voor de plant.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Priviliged Rose is een sierlijke en compacte plant met prachtige bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen lijken op kleine petunia's en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken en borders en is perfect voor het toevoegen van kleur aan je tuin of balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en bestand is tegen droogte. Calibrachoa Priviliged Rose trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan biodiversiteit in je tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.