Nemesia Impressario Pink

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nemesia Impressario Pink is een prachtige en kleurrijke plant met heldere roze bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling geven aan elke tuin of terras. Deze plant is compact van formaat en heeft een bossige groeiwijze, waardoor hij perfect is voor borders, potten of hangmanden. De Nemesia Impressario Pink bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer en trekt vlinders en bijen aan met zijn heerlijke geur. Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond en regelmatig water geven. De Nemesia Impressario Pink is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een makkelijk te verzorgen en prachtige bloeiende plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in het voorjaar en de zomer en een aantal maanden bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter is het beter om de plant binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld fleece.

  Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei. De plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De Nemesia Impressario Pink heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de juiste afstand.

  Nemesia Impressario Pink groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook in de halfschaduw groeien. De plant zal minder bloemen produceren in de schaduw, maar zal nog steeds goed kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt, ongeacht de lichtomstandigheden.

  De Tuinplant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de zoete geur en kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin of terras om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Planten die bijen en vlinders aantrekken zijn belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals de "Nemesia Impressario Pink" kunnen zeker bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Kies altijd voor inheemse planten om de biodiversiteit in jouw tuin te stimuleren. Varieer ook in plantensoorten en zorg voor bloeiende planten gedurende het hele jaar.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes. Tuinplanten hebben over het algemeen veel zonlicht nodig om te groeien en bloeien.

  Nee, de "Nemesia Impressario Pink" is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Nee, de "Nemesia Impressario Pink" is geen geluidsdempende plant. Deze plant draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u dode bloemen regelmatig verwijderen door ze af te knippen. Ook kunnen lange uitlopers worden teruggesnoeid om de plant compact te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Water geven bij de wortels in plaats van op het blad helpt schimmelziektes te voorkomen.

  De Nemesia Impressario Pink gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten en geef de plant regelmatig voeding voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodem. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kan de plant bedekken met een dikke laag bladeren of stro, of verplaats de plant naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant te beschermen tegen wortelrot.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten kunnen bemest worden met een universele meststof voor bloeiende planten. Gebruik de meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking en bemest de plant tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus gebruik de meststof met mate.

  Mulch rond de plant zal helpen bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruidgroei. Het kan ook bijdragen aan het reguleren van de temperatuur van de wortels, waardoor de plant gezonder blijft. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  De Tuinplanten die goed gedijen in een neutrale tot licht zure bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is, door te zorgen voor een pH-waarde tussen de 6 en 7.5. Een goede bodemstructuur en voldoende vochtigheid zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  Er kunnen verschillende soorten ongedierte voorkomen bij Tuinplanten, zoals luizen, spint en trips. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op deze beestjes en indien nodig maatregelen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken of door de planten te besproeien met water en zeep.

 • Omschrijving

  De Nemesia Impressario Pink is een prachtige en kleurrijke plant met heldere roze bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling geven aan elke tuin of terras. Deze plant is compact van formaat en heeft een bossige groeiwijze, waardoor hij perfect is voor borders, potten of hangmanden. De Nemesia Impressario Pink bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer en trekt vlinders en bijen aan met zijn heerlijke geur. Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond en regelmatig water geven. De Nemesia Impressario Pink is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een makkelijk te verzorgen en prachtige bloeiende plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.