Sutera Bacopa Cabana Huge White

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sutera Bacopa Cabana Huge White is een prachtige hangende plant met overvloedige witte bloemen. Het heeft een weelderige en weelderige groeiwijze, waardoor het perfect is voor hangende manden of bloembakken. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een uitstekende keuze voor het opfleuren van balkons, terrassen of tuinen. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats om optimaal te kunnen gedijen. De Sutera Bacopa Cabana Huge White trekt ook vlinders aan en voegt een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant behoort tot de groenblijvende tuinplanten en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Dit zorgt voor een constant groen effect in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze Tuinplanten kunnen het best bij temperaturen boven het vriespunt worden gehouden.

  De plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig voeding voor een gezonde groei. De plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplaatst worden.

  De plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden tussen de planten zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een goede afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het kan zelfs beter presteren in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te zorgen voor goede afwatering.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft dan in de winter. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aan te passen naar de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken. Het zal ook helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, planten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze insecten aantrekken en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor dieren. Tuinplanten dragen bij aan het herstel van habitats en helpen om de diversiteit van planten en dieren in tuinen te vergroten.

  De plant bloeit meestal vanaf mei tot en met september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Overmatig vocht kan echter leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede afwatering.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of bloemen van deze plant te eten.

  Ja, deze plant is geluidsdempend vanwege zijn dichte groei en bladstructuur. Het kan helpen om geluidsgolven te absorberen en de omgeving stiller te maken. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt deze plant het beste regelmatig snoeien om een compacte groei te bevorderen en uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder te lange takken en dood hout om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond gelijkmatig vochtig te houden. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de zomerperiode meer water dan in de winterperiode.

  Tuinplanten zoals de Sutera Bacopa Cabana Huge White hebben potgrond nodig die goed waterdoorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een universele potgrond of speciale potgrond voor bloeiende planten. Let op dat de potgrond niet te compact wordt en regelmatig wordt bemest voor een gezonde groei van de plant.

  De Tuinplanten staan ​​het liefst in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Tuinplanten zoals deze vereisen winterbescherming om te overleven in koude temperaturen. Zorg voor een dikke laag mulch rond de basis van de plant en overweeg om een beschermende doek of folie over de plant te plaatsen tijdens vorstperiodes. Het is ook aan te raden om de plant te verplanten naar een beschutte locatie tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist regelmatig water geven, met name tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Gebruik een allround meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt toegediend.

  Het is aan te raden om organische mulch rond de plant aan te brengen, dit helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt de wortels tegen temperatuur schommelingen en bevordert de groei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 tot 8 cm dik is.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad, tussen 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Deze plant heeft over het algemeen weinig last van plagen, maar kan soms aangetast worden door bladluizen of spint. Een regelmatige controle op deze plaaginsecten en het gebruik van een milieuvriendelijke insectenbestrijding kan helpen om ze onder controle te houden. Houd de plant ook gezond door regelmatig water te geven en te bemesten, zodat deze beter bestand is tegen mogelijke plagen.

 • Omschrijving

  De Sutera Bacopa Cabana Huge White is een prachtige hangende plant met overvloedige witte bloemen. Het heeft een weelderige en weelderige groeiwijze, waardoor het perfect is voor hangende manden of bloembakken. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een uitstekende keuze voor het opfleuren van balkons, terrassen of tuinen. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats om optimaal te kunnen gedijen. De Sutera Bacopa Cabana Huge White trekt ook vlinders aan en voegt een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.