Verbena Ipanema Lilac

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Ipanema Lilac er en smuk og iøjnefaldende haveplante med små lilla blomster. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og giver haven et livligt og farverigt udtryk. Verbena Ipanema Lilac blomstrer længe og trives godt i solrige og veldrænet jord. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver lidt pleje. Denne Verbena-art kan også bruges i hængekurve eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder deres blade hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, da det giver farve og liv, selv i vintermånederne.

  Verbena Ipanema Lilac er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under streng frost. Denne plante trives godt i vores hollandske klima.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Verbena Ipanema Lilac har brug for cirka 30 cm plads for at kunne udvikle sig godt. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft. Det anbefales at placere planten i en rummelig potte eller blomsterkasse for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men den kan også trives godt i let skygge. Det er dog vigtigt at sørge for, at planten stadig får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Det kan være, at planten producerer færre blomster i skyggen.

  Haveplanter har generelt brug for en moderat mængde vand, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden konsekvent fugtig, men ikke mættet med vand. Generelt anbefales det at vande 1-2 gange om ugen, afhængigt af forholdene.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og nektaren fra blomsterne. Det er en smuk tilføjelse til en have eller bed for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Derudover hjælper den også med at forbedre jorden og giver beskyttelse til små dyr. Et godt valg til en biodivers have.

  "Verbena Ipanema Lilac" blomstrer fra juni til oktober og har en lang blomstringsperiode på cirka fire måneder.

  Ja, Verbena Ipanema Lilac kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Planten trives også godt i veldrænet jord.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og bruges primært til dekorative formål i haven. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter, der er beregnet til forbrug.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd takket være bladene og stænglerne, der kan absorbere lydbølger. Dette gør planten til et godt valg for at skabe en rolig og fredelig atmosfære i haven.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst og rig blomstring. Dette bør gøres bedst om foråret eller efter den første blomstringsperiode. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt de visne blomster for at holde planten sund.

  Vand denne plante regelmæssigt, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag jord tørre ud mellem vandingerne. Giv mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren.

  Have i Tanke på, at haveplanter som Verbena Ipanema Lilac har brug for en godt drænet pottemuld for at forblive sunde. Brug en pottemuld, der er rig på næringsstoffer, og sørg for tilstrækkelig dræning for at forhindre rodrot. Undgå tung lerjord og vælg i stedet en luftig pottemuldsmix.

  Haveplanter trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Tilføj om nødvendigt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Verbena Ipanema Lilac trives bedst på en solrig placering, helst i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og er beskyttet mod kraftig vind. Denne haveplante kan trives godt i blomsterbede og potter på terrassen.

  I løbet af vinterperioden er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i for eksempel fiberdug eller halm. Det er også en god idé at placere planten på et beskyttet sted og dække jorden omkring planten med et lag muld.

  Sørg for, at planten får regelmæssig vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten organisk gødning om foråret for en sund vækst.

  Det anbefales at give denne plante organisk gødning om foråret, såsom kompost eller tørrede gødningskugler. Det er vigtigt ikke at overgøde planten for at undgå skader. Sørg for at fordele gødningen jævnt omkring plantens rødder.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og undertrykke ukrudtsvækst. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten om foråret. Brug organisk materiale som træflis eller blade som mulch.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for god vækst og blomstring. Sørg for en fugtig, veldrænet jord.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Verbena Ipanema Lilac, kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie. Du kan også regelmæssigt inspicere planten for skadedyr og fjerne dem manuelt. Sørg desuden for god luftcirkulation og tilstrækkeligt sollys, hvilket holder planten sund og mindsker risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Verbena Ipanema Lilac er en smuk og iøjnefaldende haveplante med små lilla blomster. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og giver haven et livligt og farverigt udtryk. Verbena Ipanema Lilac blomstrer længe og trives godt i solrige og veldrænet jord. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver lidt pleje. Denne Verbena-art kan også bruges i hængekurve eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.