Verbena Tukana Dark Red

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tukana Dark Red er en smuk og iøjnefaldende plante med mørkerøde blomster, der blomstrer fra forår til efterår. Planten vokser kompakt og er perfekt til blomsterpotter, bede og hængekurve. Plantens blade er grønne og kontrasterer smukt med de dybrøde blomster. Verbena Tukana Dark Red tiltrækker sommerfugle og bier og er nem at vedligeholde. Det er et farverigt tilskud til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og vil miste blade i vintermånederne. Det er en årlig plante, der skal plantes igen om foråret.

  "Planten er hårdfør til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Sørg for en beskyttet placering under kolde perioder."

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det eneste, der er nødvendigt, er regelmæssig vanding og lidt beskæring for at fremme væksten. Planten er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold og vil trives godt i haven.

  For at kunne vokse optimalt har planten brug for cirka 20 til 30 centimeter plads mellem andre planter. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig plads til at brede sig ud. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i fuld sol og vil ikke trives godt i skyggen. Manglen på sollys kan påvirke plantens vækst og blomstring. Derfor er det en god idé at placere planten på et solrigt sted.

  Haveplanter som Verbena Tukana Dark Red har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforhold og jordfugtighed. Det er vigtigt at undgå, at jorden bliver tør, men også at undgå, at rødderne står for længe i fugtig jord. Tørkeperioder kan kræve hyppigere vanding.

  Ja, denne plante er meget tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg at plante denne plante i haven, hvis du gerne vil tiltrække disse insekter.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi den har nektarfyldte blomster, der tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere. Derudover bidrager den til en varieret og farverig have, hvilket er gavnligt for forskellige dyr og insekter. At plante denne plante kan hjælpe med at fremme diversiteten og økologien i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare op til 4 måneder. Det er en smuk tilføjelse til haven i løbet af sommermånederne.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det anbefales også at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært bruges for sine iøjnefaldende blomster og blade. Brug ikke denne plante i madretter eller drikkevarer.

  Ja, disse planter har evnen til at dæmpe lyd, fordi de har blade og grene, der kan absorbere lydbølger. At placere disse planter i din have kan hjælpe med at reducere baggrundsstøj.

 • Det anbefales at beskære planter let i starten af foråret for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen og få planten til at se pæn ud. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Hold øje med farvede blade, da dette kan indikere, at du enten giver for meget eller for lidt vand.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for vandmættet. Du kan eventuelt tilføje lidt ekstra gødning til pottemulden i vækstsæsonen.

  For haveplanter er det vigtigt at sørge for en veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Det anbefales at forbedre jorden før plantning med kompost eller organisk gødning. Kontroller regelmæssigt jordens pH-værdi og juster den om nødvendigt.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse godt. Undgå for våd jord for at forhindre rod råd.

  Det anbefales at beskytte denne haveplante mod frost om vinteren ved f.eks. at lægge et lag muld over den. Derudover er det en god idé at placere planten på et beskyttet sted og om muligt flytte den til et sted med mere sollys. Undgå, at planten holder for meget fugt ved at sikre en god dræning.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for en veldrænet jord og placér planten et solrigt sted. Fjern regelmæssigt gamle blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter kan gødes om foråret med organiske gødninger som kompost eller ko-møg. Derudover kan de blive suppleret med en flydende gødning til blomstrende planter i løbet af vækstsæsonen. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne for at undgå skade på rødderne.

  Mulch er afgørende for haveplanter som denne blomstrende plante, da det hjælper med at holde på fugt i jorden, undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordstrukturen. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis som mulch, og påfør det omkring planten, men lad plads være fri omkring stænglerne for at undgå kvælning. Forny mulchen regelmæssigt for at holde planten sund og glad.

  Haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og eventuelt justere den med kalk eller svovl. En god surhedsgrad af jorden fremmer optagelsen af næringsstoffer og væksten af planterne.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter kan naturlige metoder anvendes, såsom brug af mariehøns, snyltehvepse eller rovmider. Derudover kan også biologiske bekæmpelsesmidler anvendes, såsom neemolie. At regelmæssigt kontrollere planterne for tegn på skadedyr er også en vigtig forebyggende foranstaltning.

 • Beskrivelse

  Verbena Tukana Dark Red er en smuk og iøjnefaldende plante med mørkerøde blomster, der blomstrer fra forår til efterår. Planten vokser kompakt og er perfekt til blomsterpotter, bede og hængekurve. Plantens blade er grønne og kontrasterer smukt med de dybrøde blomster. Verbena Tukana Dark Red tiltrækker sommerfugle og bier og er nem at vedligeholde. Det er et farverigt tilskud til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.