Verbena Tukana Raspberry

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tukana Raspberry er en smuk plante med lyserøde blomster og mørkegrønne blade. Denne verbena er kendt for sin lange blomstringsperiode og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten blomstrer fra foråret til efteråret og trives bedst i fuld sol. Det er en ideel plante til bede, blomsterkasser eller hængepotter og kan også bruges som jorddække. Pleje består af regelmæssig vanding og beskæring for at fremme væksten.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn, men mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der dog vil komme op igen hvert år. Verbena Tukana Raspberry har smukke blomster om sommeren.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost i vintermånederne. Planten bør placeres på et lækkert sted i de kolde måneder.

  Denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og lejlighedsvis planteføde for optimal vækst og blomstring. Det er en stærk og modstandsdygtig haveplante, der trives godt i forskellige jordtyper.

  Planten har brug for cirka 30-40 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulation og forhindre sygdomme. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud.

  Verbena Tukana Raspberry trives bedst i en solrig placering. Den vil ikke trives godt i skyggen. Den har brug for mindst 6-8 timer direkte sollys for at vokse ordentligt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i de varme sommermåneder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke mættes. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden føles tør, inden du giver mere vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier. Den giver mad og beskyttelse til forskellige insekter og små dyr. Den bidrager således til at bevare den naturlige mangfoldighed i haven.

  Verbena Tukana Raspberry blomstrer fra juni til september i cirka 4 måneder. Planten producerer iøjnefaldende blomster i en dyb rosa farve.

  Ja, haveplanter som Verbena Tukana Raspberry kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at sikre, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det anbefales at forsyne planten med et godt lag muld for at holde rødderne kølige.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster og blade. At indtage planten kan muligvis være skadeligt for sundheden.

  Ja, planten har en lyddæmpende effekt på grund af bladene og blomsterne, der absorberer og reflekterer lydsvingninger. Det kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøjen i haven.

 • Planten bør beskæres bedst om foråret for at fremme blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til omkring 10-15 cm over jorden. Fjern også regelmæssigt visne blomster for en længere blomstringsperiode.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodæd. Giv vand ved plantens base og undgå at ramme bladene for at undgå svamp.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Bland eventuelt pottemulden med lidt kompost for ekstra næring.

  Jordkvaliteten er vigtig for plantens sundhed og vækst. Det anbefales at plante planten i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke er for våd, da det kan skade planten.

  Verbena Tukana Raspberry trives bedst på en solrig placering i haven. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og er beskyttet mod hård vind. En veldrænet jord er ideel til denne haveplante.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturen kommer under frysepunktet. Brug f.eks. et lag muld eller dæk planten med jute eller fleece. Sørg også for, at planten ikke forbliver for våd, da dette øger risikoen for frostskader.

  Planten skal have regelmæssigt vand og må ikke tørre ud. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at stimulere planten til at producere nye blomster. Tilsæt lejlighedsvis lidt plantenæring for en sund vækst.

  Denne plante har regelmæssigt brug for næring i form af en universal gødning. Gød planten fra forår til efterår i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning bør undgås for at undgå skader på planten.

  Det er gavnligt at mulchplante med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme for at undgå skimmeldannelse. Forny mulchlaget årligt for at fremme plantens vækst.

  Haveplanten trives i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sørge for god dræning for at undgå rodægte. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Verbena Tukana Raspberry kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse. Derudover kan du også manuelt fjerne skadedyr som lus eller larver. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr for at sikre en sund vækst.

 • Beskrivelse

  Verbena Tukana Raspberry er en smuk plante med lyserøde blomster og mørkegrønne blade. Denne verbena er kendt for sin lange blomstringsperiode og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten blomstrer fra foråret til efteråret og trives bedst i fuld sol. Det er en ideel plante til bede, blomsterkasser eller hængepotter og kan også bruges som jorddække. Pleje består af regelmæssig vanding og beskæring for at fremme væksten.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.