Verbena Ipanema

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Ipanema is een prachtige plant die bekend staat om zijn lange bloeiende periode en aantrekkelijke paarse bloemen. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. De Verbena Ipanema trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin of balkon. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan langdurig bloeien als hij regelmatig wordt bewaterd en bemest. De Verbena Ipanema is een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar. Je zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Je bent een welkome toevoeging aan het tuinlandschap.

  Verbena Ipanema is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende omgevingen. Regelmatig water geven en af en toe wat meststoffen zullen de groei en bloei bevorderen.

  Verbena Ipanema heeft ongeveer 30 cm tot 40 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij gezond kan blijven en optimaal kan bloeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant om ziektes en plagen te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals "Verbena Ipanema" hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Regelmatig controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft, is aan te raden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen en zal ze dus zeker lokken met zijn nectarrijke bloemen. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en de bestuiving van planten.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als voedselbron voor verschillende insecten, wat de biodiversiteit verder stimuleert. Over het algemeen is de plant dus goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk dat de grond goed vochtdoorlatend is om uitdroging te voorkomen. Deze plant staat graag in de volle zon en zal daar goed gedijen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking. Door de bladeren en stengels kan het geluid enigszins worden gedempt. Echter, voor een significant geluidsdempend effect zijn meerdere planten of extra geluidsisolatiemaatregelen nodig.

 • Deze plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Snoei dode bloemen en verwelkte bladeren voor een gezonde uitstraling. Let op dat de plant niet te kort wordt gesnoeid, om de bloei niet te belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Gebruik voedzame en goed doorlatende potgrond voor de Verbena Ipanema. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk dat de potgrond een goede luchtcirculatie bevordert.

  Tuinplanten zoals Verbena Ipanema gedijen het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende vochtigheid, zonder dat de planten met hun wortels in het water staan.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Plaats de plant op een beschutte plek om bescherming te bieden tegen harde wind.

  Dek de plant af met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Plaats een beschermende doek of fleece over de plant in de winter. Vermijd het gebruik van plastic folie als bescherming, omdat dit kan leiden tot rotting van de plant.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden.

  . Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de wortels door deze lichtjes in de grond te werken.

  Mulch heeft vele voordelen voor tuinplanten, zoals het vasthouden van vocht in de grond, het verminderen van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om elk voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen rondom de planten om deze voordelen te behouden. Kies voor een organische mulch zoals boomschors of compost voor een gezonde groei van de planten.

  De Verbena Ipanema gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort.

  -Mocht u last hebben van ongedierte op uw tuinplant, dan kunt u het beste gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. -Zorg ervoor dat u regelmatig de plant controleert op ongedierte en indien nodig handmatig verwijdert. -Het is ook mogelijk om de plant te behandelen met insectenwerende middelen of te voorzien van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  De Verbena Ipanema is een prachtige plant die bekend staat om zijn lange bloeiende periode en aantrekkelijke paarse bloemen. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. De Verbena Ipanema trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin of balkon. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan langdurig bloeien als hij regelmatig wordt bewaterd en bemest. De Verbena Ipanema is een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.