Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant is een grote en indrukwekkende kamerplant met grote, glanzende donkerbruine bladeren. Deze plant heeft opvallende bruine bloemen die lijken op hartvormige kelken. De Anthurium Brown Giant heeft een sterke en robuuste uitstraling en kan tot wel 1 meter hoog worden. Deze plant gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. De Anthurium Brown Giant voegt een exotisch tintje toe aan elke kamer en is een echte eyecatcher.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef matig water. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht ontvangen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten in. Het is belangrijk om de plant gelijkmatig vochtig te houden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte plek met wat schaduw. Felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant een constante warme omgeving heeft.

  De Anthurium bloeit meestal vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging. De bloemen kunnen soms wel tot 8 weken op de plant blijven zitten.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de lucht in huis kan zuiveren.

  Ja, de plant houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Het beste is dus om de plant op een plek te zetten waar het constant warm en aangenaam is voor hem.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren voorzichtig wegsnijden met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat je ook regelmatig uitgebloeide bloemen verwijdert om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei in het voorjaar als de plant actief groeit.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Geef tijdens de groeiperiode iets meer water en verminder de watergift in de winter.

  De Anthurium Brown Giant gedijt het best in een vochtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Kies een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op uitdroging en indien nodig water te geven.

  De bodem voor kamerplanten zoals Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant moet goed doorlatend zijn en voedselrijk. Een mengsel van potgrond en grof zand kan voor een goede drainage zorgen. Regelmatig bemesten is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De Anthurium Brown Giant heeft behoefte aan veel indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Af en toe bemesten en de bladeren schoonmaken helpt om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een vochtige doek. Gebruik lauwwarm water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele insecten of ziekten.

  Deze kamerplant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen en bloeien. Zet hem bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste rond de 60-80%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de optimale luchtvochtigheid te behouden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur of te basisch is voor optimale groei.

  Gebruik voor kamerplanten een algemene kamerplantmest voor een evenwichtige groei. Bemest de plant vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer om de 4 weken. Geef in de herfst en winter minder mest om de rustperiode van de plant te respecteren.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Brown Giant is een grote en indrukwekkende kamerplant met grote, glanzende donkerbruine bladeren. Deze plant heeft opvallende bruine bloemen die lijken op hartvormige kelken. De Anthurium Brown Giant heeft een sterke en robuuste uitstraling en kan tot wel 1 meter hoog worden. Deze plant gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. De Anthurium Brown Giant voegt een exotisch tintje toe aan elke kamer en is een echte eyecatcher.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.