Anthurium Classic Diamond

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Classic Diamond is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. De bloemen hebben een klassieke diamantvorm en geven de plant een elegante uitstraling. Deze Anthurium staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is daardoor een geliefde keuze voor in huis. De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Classic Diamond is een makkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder vraagt hij weinig speciale zorg. Het is een sterke kamerplant die lang mee kan gaan met de juiste verzorging.

  Ja, de Anthurium Classic Diamond heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De Anthurium Classic Diamond heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Verhoog de frequentie van water geven tijdens de warmere maanden.

  De Anthurium Classic Diamond houdt niet van felle zon, maar gedijt beter in indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Anthurium Classic Diamond houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Warmte zorgt ervoor dat de plant goed groeit en bloeit. Het vermijden van koude tocht is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De Anthurium Classic Diamond bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en ammoniak uit de lucht filteren, waardoor ze bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Ook de Anthurium Classic Diamond is een kamerplant en heeft dus dezelfde luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, een temperatuur tussen de 15 en 25 graden is ideaal voor de Anthurium Classic Diamond. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen verwijderen door ze weg te knippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat je de bladeren niet te kort afknipt, dit kan de plant beschadigen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Anthurium Classic Diamond heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de Anthurium Classic Diamond is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor Kamerplanten om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de gezondheid en groei van kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te vochtige of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Classic Diamond heeft weinig onderhoud nodig. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan.

  De Anthurium Classic Diamond kan eenvoudig schoongemaakt worden door af en toe de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om stof en vuil te verwijderen om de bladeren gezond te houden. Pas op dat de bladeren niet beschadigd raken tijdens het schoonmaken.

  De Anthurium Classic Diamond heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect licht krijgt voor een gezonde groei.

  Deze kamerplant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  De Anthurium Classic Diamond gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60-80%. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant zich bevindt. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bladverlies en droge bladpunten.

  De Anthurium Classic Diamond gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Kamerplanten kunnen het beste bemest worden met een vloeibare meststof voor groene planten. Geef de plant tijdens het groeiseizoen elke twee weken een kleine hoeveelheid mest. In de wintermaanden is één keer per maand voldoende.

 • Omschrijving

  De Anthurium Classic Diamond is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. De bloemen hebben een klassieke diamantvorm en geven de plant een elegante uitstraling. Deze Anthurium staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is daardoor een geliefde keuze voor in huis. De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.