Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell' is een prachtige lelievariëteit met kleine klokvormige bloemen. De bloemen zijn helder van kleur en hebben een subtiele geur. Deze lelie heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor in borders of potten. 'Tiny Bell' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Liliums zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen weinig specifieke zorg. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed bij veel zonlicht. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen gietbeurten door.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct fel zonlicht, dus het is beter om haar op een plek te zetten waar ze wel wat licht krijgt maar niet te veel zon. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Zorg er wel voor dat de plant genoeg licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell' is een luchtzuiverende plant. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zijn ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 • Om de levensduur van de plant te verlengen, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de stelen tot aan de basis wanneer alle bloemen zijn uitgebloeid. Zo kan de plant zijn energie steken in het ontwikkelen van nieuwe bloemen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water komen te staan. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell' groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Een pH waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plumeau. Als er vuil of vlekken op de bladeren zitten, kun je deze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt en laat de bladeren goed drogen na het schoonmaken.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende zonlicht krijgen. Pas op met direct zonlicht in de middag, dit kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurverschillen en tocht om de groei van de plant te bevorderen. Houd de plant tijdens de wintermaanden weg van koude tochtige plekken.

  Een gematigde tot hoge luchtvochtigheid is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien. Plaats de plant indien mogelijk niet te dicht bij een verwarming of airconditioning.

  De bodem moet een licht zure tot neutrale pH hebben voor het beste groeien en bloeien van de plant. Een pH tussen 5,5 en 7,0 is ideaal. Het regelmatig testen van de bodem en eventueel bijsturen met organische materialen kan de zuurgraad optimaliseren voor deze plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de voedingsstoffen aan te vullen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Bell' is een prachtige lelievariëteit met kleine klokvormige bloemen. De bloemen zijn helder van kleur en hebben een subtiele geur. Deze lelie heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor in borders of potten. 'Tiny Bell' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.