Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium 'Tiny Invader' er en smuk asiatisk lilje med små, skarlagensrøde blomster og mørkebrune pletter på kronbladene. Blomsterne blomstrer om sommeren og sidder på robuste stængler. Denne lilje kan blive op til 60 cm høj og ser smuk ud i bede eller blomsterkasser. 'Tiny Invader' tiltrækker også sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster. Denne lilje er nem at passe på og kan vokse både i fuld sol og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' er generelt ret nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt lys og vand regelmæssigt uden at oversvømme planten. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys og trives bedst på en solrig placering i hjemmet. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade får ensartet belysning. Vær sikker på, at planten ikke står direkte i skarp sol for at undgå forbrænding.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt, at jorden holdes let fugtig, men ikke for våd. Kontroller jorden regelmæssigt, inden du giver vand.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker en let til halvskyggefuld placering. Skarpt sollys kan brænde bladene og få blomsterne til at visne. Sørg for tilstrækkeligt indirekte lys til denne stueplante.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives godt ved stuetemperatur. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for kold træk, da det kan hæmme væksten. Sørg for at placere planten på et varmt sted med tilstrækkelig lys.

  Denne plante blomstrer normalt om sommermånederne, fra juni til august. Blomstringsperioden kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Ja, liljer er luftrensende planter. De hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer som formaldehyd og benzen. Det er dog vigtigt at bemærke, at liljer kan være giftige for kæledyr, hvis de indtages.

  Ja, Lilium (Asiatic Gruppe) 'Tiny Invader' trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for optimal vækst og blomstring. Sørg for en stabil temperatur i omgivelserne for at holde planten sund.

 • For at fremme liljens blomstring anbefales det at fjerne visnede blomster. Hvis bladene er helt gule, kan de også beskæres. Skær stænglerne helt af, når de er helt visne.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men sørg for at jorden ikke bliver for vandig. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå svampeinfektioner. Lad toppen af jorden let tørre mellem vandingerne.

  Denne plante trives bedst i en pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Udskift pottemulden regelmæssigt for at opretholde plantens helbred.

  Jorden skal være veldrænet og frugtbar for denne stueplante. Sørg for, at jorden er let sur til neutral. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og gødning for optimal vækst og blomstring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i et lyst og veldrænet rum. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssig gødning i vækstsæsonen for optimale resultater.

  For at rense planten kan du forsigtigt fjerne støv fra bladene med en blød børste eller en fugtig klud. Fjern døde blade og blomster for at forbedre plantens udseende. Det er vigtigt at rengøre planten regelmæssigt for at fremme dens sundhed og vækst.

  Planten har brug for masser af lys og bør placeres et sted, hvor den modtager direkte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer sollys om dagen. Et vindue mod syd eller vest er ideelt til denne plante.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18-22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer, træk eller direkte sollys. Placer planten et sted med en konstant temperatur og beskyt den mod kolde luftstrømme.

  Denne plante foretrækker en moderat luftfugtighed mellem 40-60%. Det er vigtigt at regelmæssigt spraye bladene med vand for at øge luftfugtigheden. Sørg for tilstrækkelig luftcirkulation for at forhindre skimmelvækst.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi på cirka 5,5 til 7 er ideel for denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  Indendørs planter har generelt brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning specielt til indendørs planter, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. For meget gødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med at gøde dine indendørs planter.

 • Beskrivelse

  Lilium 'Tiny Invader' er en smuk asiatisk lilje med små, skarlagensrøde blomster og mørkebrune pletter på kronbladene. Blomsterne blomstrer om sommeren og sidder på robuste stængler. Denne lilje kan blive op til 60 cm høj og ser smuk ud i bede eller blomsterkasser. 'Tiny Invader' tiltrækker også sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster. Denne lilje er nem at passe på og kan vokse både i fuld sol og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.