Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' is een prachtige lelievariëteit met felroze bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit in de zomermaanden. De bloemen hebben een lichte zoete geur en zijn perfect voor in borders of bloembedden. 'Tiny Sensation' is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Deze lelievariëteit trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zolang je de plant regelmatig water geeft, voldoende zonlicht biedt en de dode bloemen verwijdert, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperaturen te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een zonnige plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige en zwakke stelen.

  De Lilium 'Tiny Sensation' heeft wekelijks water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is het beste om de plant op een plek met helder, gefilterd licht te plaatsen. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan schadelijk zijn voor deze kamerplant.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig wordt bewaterd.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' is niet luchtzuiverend. Het is belangrijk om andere kamerplanten te overwegen die wel luchtzuiverende eigenschappen hebben, zoals de Areca palm of de Spathiphyllum.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd blootstelling aan tocht of direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de stelen van deze plant te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt voor optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Water geven doe je het beste in de ochtend of avond, zodat de plant rustig kan opnemen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal aan de bodem kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een optimale groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder ook dode bladeren en bloemen regelmatig. Gebruik geen chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of koude temperaturen, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden. Houd de plant dus op een constante en gematigde temperatuur.

  Kamerplanten zoals 'Tiny Sensation' hebben een gemiddelde luchtvochtigheid in huis nodig. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden. Besproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en de plant niet in water blijft staan. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Sensation' is een prachtige lelievariëteit met felroze bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit in de zomermaanden. De bloemen hebben een lichte zoete geur en zijn perfect voor in borders of bloembedden. 'Tiny Sensation' is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Deze lelievariëteit trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.