Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Todd'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Todd' is een kleine en compacte lelie met vrolijke, roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende geeloranje rand en zijn perfect voor in borders of potten. Deze lelie bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Tiny Todd' heeft stevige stelen en is gemakkelijk te verzorgen. Deze lelie wordt ongeveer 50-60 cm hoog en geeft een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant regelmatig voeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel helder indirect licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Todd' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is raadzaam om de plant regelmatig te controleren op de vochtigheid van de grond.

  De plant houdt van helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis.

  Deze leliebloemen bloeien in de maanden juni en juli. De bloei kan tot ongeveer 2 weken duren.

  Ja, de meeste kamerplanten helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door vervuilende stoffen uit de lucht te filteren en zuurstof af te geven. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van luchtzuivering kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte en gezondheid van de plant.

  Liliums gedijen het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze planten hebben een gematigd klimaat nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

 • Je hoeft de stelen van de lelies niet te snoeien. Na de bloei kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om energie naar de groei van de plant te leiden. Verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit schimmelgroei kan veroorzaken. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te vochtig is. Een lichtzure tot neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant.

  De Lilium 'Tiny Todd' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. In het voorjaar kun je de plant bemesten met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of borstel. U kunt ook de bladeren besproeien met lauw water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft veel helder licht nodig, maar vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden. Plaats de plant in een kamer met voldoende natuurlijk licht of gebruik kunstmatige verlichting als dat nodig is. Het regelmatig draaien van de plant zal helpen om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Todd' gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of direct zonlicht.

  Kamerplanten gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid van 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge blaadjes en een verminderde groei van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Todd' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de meststof ongeveer eens per maand tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Todd' is een kleine en compacte lelie met vrolijke, roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende geeloranje rand en zijn perfect voor in borders of potten. Deze lelie bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Tiny Todd' heeft stevige stelen en is gemakkelijk te verzorgen. Deze lelie wordt ongeveer 50-60 cm hoog en geeft een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.