Erica gracilis Beauty Queen

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica gracilis Beauty Queen er en smuk dværgbusk, der er kendt for sin overdådige blomstring af små, lyserøde blomster. Denne plante har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30 cm. Blomsterne er attraktive for bier og sommerfugle. Bladene på Erica gracilis Beauty Queen er grønne og nåleformede. Denne plante trives godt i solrige til halvskyggede områder og trives godt i veldrænet, sur jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante tilhører de stedsegrønne haveplanter og beholder sine blade året rundt.

  Tuinplanten har en vinterhårdførhed på -7 til -10 grader Celsius.

  Planten er let at passe og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og placere den på et solrigt sted. Med den rette pleje vil planten vokse og blomstre godt.

  Planten har brug for en diameter på cirka 30-40 cm og en højde på 20-30 cm for at kunne vokse ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig godt og fuldt ud komme til sin ret i haven. Det anbefales at placere planten på et solrigt sted og give den regelmæssigt vand.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. Det anbefales at give planten mindst et par timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. I skyggen kan plantens vækst muligvis bremse.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. I vintermånederne kan vandbehovet være lidt mindre.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Dette gør det til et attraktivt valg for haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Haveplanter som Erica gracilis Beauty Queen er attraktive for bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder de skjulesteder og føde til forskellige insekter. Det er derfor positivt for biodiversiteten at have denne plante i haven.

  Planten blomstrer fra august til november, og blomstringsperioden kan vare i flere uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en robust haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand i varmt vejr.

  Nej, planten Erica gracilis Beauty Queen er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Den dyrkes primært som en haveplante til dekorative formål.

  Ja, "Erica gracilis Beauty Queen" har en lyddæmpende effekt på grund af den tætte struktur af blade og grene. Dette kan hjælpe med at absorbere og reducere lyde. Det er et godt valg til haven eller terrassen for at skabe en stille omgivelse.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og kompaktheden. Beskær døde eller beskadigede grene og beskær planten til cirka halvdelen af dens oprindelige størrelse. Sørg for at efterlade tilstrækkeligt med ny vækst til næste sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå at give for meget vand for at undgå rodrot. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed ved at stikke din finger ned i jorden.

  Denne plante kræver en god drænet pottemuld for at trives i en krukke eller have. Brug en speciel pottemuld til havneplanter for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden er regelmæssigt fugtig, men ikke for våd.

  Ericica gracilis Beauty Queen foretrækker en veldrænet sur jord. Sørg for en humusrig jord og undgå alt for våd eller tør jord. Tilsæt om nødvendigt tørv for at øge jordens surhedsgrad.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren kan du lægge et lag muld omkring planten. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Hvis der forventes hård frost, kan du dække planten med en beskyttelsespose eller et let dæktøj.

  Planten skal regelmæssigt gødes med speciel gødning til surbundsplanter. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå vandpytter. Beskær efter blomstringen for at bevare plantens form og sundhed.

  Have brug for gødningsmidler som disse har brug for en gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstperioden, helst om foråret og sommeren. Brug en gødning med et højt kaliumindhold for at fremme blomstringen.

  Mulch er vigtig for haveplanter som denne art, fordi den beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og fugttab. Derudover hjælper mulch også med at undertrykke ukrudtsvækst og bevare fugten i jorden. Det anbefales at lægge et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om planten.

  Denne plante trives bedst i sure jordarter med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv eller sure gødninger. En for høj pH-værdi kan påvirke plantens vækst og blomstring negativt.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan du bruge forskellige metoder, såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og manuelt fjerne dem. Derudover kan du også bruge naturlige fjender af skadedyr eller biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at holde planterne sunde ved at pleje dem på den rigtige måde, så de er bedre rustet til at modstå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Erica gracilis Beauty Queen er en smuk dværgbusk, der er kendt for sin overdådige blomstring af små, lyserøde blomster. Denne plante har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30 cm. Blomsterne er attraktive for bier og sommerfugle. Bladene på Erica gracilis Beauty Queen er grønne og nåleformede. Denne plante trives godt i solrige til halvskyggede områder og trives godt i veldrænet, sur jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.