Vriesea 'Oberon'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Oberon' is een prachtige bromelia met lange, smalle bladeren die spits toelopen. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een lichte tekening van zilverkleurige strepen. De plant produceert een opvallende bloemkolf die uit het midden van de bladeren omhoog groeit en helderrode bloemen draagt. De bloemen trekken vaak kolibries aan vanwege hun felrode kleur. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte en vochtige omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Vriesea planten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben niet veel water nodig en gedijen goed bij kamertemperatuur en lichte, maar indirecte zon. Regelmatige bemesting is aanbevolen voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Vriesea plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomerperiode.

  Kamerplanten die niet houden van felle zon, hebben liever indirect licht of halfschaduw. De felle zon kan de bladeren verbranden en uitdrogen. Het is daarom beter om ze op een plek te zetten waar ze wat bescherming hebben tegen direct zonlicht.

  Ja, de Vriesea 'Oberon' houdt van warmte. Het is een kamerplant die gedijt bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  De bloei van deze plant vindt meestal plaats in de maanden augustus tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, Vriesea planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen absorberen en omzetten in schone lucht. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal helpen om de lucht in huis gezonder te maken.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Verplaats de plant indien mogelijk naar een geschikte locatie binnen deze temperatuur range.

 • Het is niet nodig om de Vriesea 'Oberon' te snoeien, omdat deze plant van nature compact en goed gevormd groeit. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig verwijderd worden om de plant gezond te houden. Pas op met de scherpe stekels aan de bladeren tijdens het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met wat extra perliet of vermiculiet kan helpen de juiste balans te vinden voor de plant. Regelmatig de potgrond vervangen kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Vriesea 'Oberon' gedijt het best in goed doorlatende, lichtzure potgrond met veel organisch materiaal. De bodem moet vochtig gehouden worden, maar niet te drassig zijn. Gebruik bij voorkeur een mengsel dat speciaal is ontwikkeld voor bromelia's of epifyten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor de juiste luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Gebruik hiervoor lauw water en een beetje milde zeep om eventuele vuilresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je de bladeren goed droogt na het reinigen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Vriesea 'Oberon' heeft veel licht nodig om te kunnen gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Te koude temperaturen kunnen leiden tot schade aan de bladeren en bloemen.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 50% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmels kan bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te ventileren en de luchtvochtigheid te controleren met een hygrometer.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale kamerplantenmest om de juiste voedingsstoffen toe te dienen. Pas op dat je niet te veel mest gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Oberon' is een prachtige bromelia met lange, smalle bladeren die spits toelopen. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een lichte tekening van zilverkleurige strepen. De plant produceert een opvallende bloemkolf die uit het midden van de bladeren omhoog groeit en helderrode bloemen draagt. De bloemen trekken vaak kolibries aan vanwege hun felrode kleur. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte en vochtige omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.