Vriesea 'Sandrine'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea 'Sandrine' is een tropische plant met smalle, puntige bladeren die groeien in een rozetvorm. De bladeren hebben een prachtige groene kleur met subtiele rode tinten. In het midden van de rozet groeit een lange bloemstengel met heldere rode bloemen. Deze bloemen hebben een exotische uitstraling en trekken vaak vlinders en andere bestuivers aan. Vriesea 'Sandrine' gedijt goed in een lichte omgeving en heeft regelmatig water nodig om te kunnen groeien en bloeien. Het is een prachtige toevoeging aan een tropische of moderne interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en water, en voeg af en toe wat plantenvoeding toe voor een gezonde groei. Deze kamerplant heeft een lage luchtvochtigheid nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een lichte plek in huis waar hij indirect zonlicht kan krijgen. Te weinig licht kan leiden tot een langzame groei en minder opvallende bloei.

  Deze kamerplant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats zonder felle zonnestralen. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het lekker warm is, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken.

  De Vriesea 'Sandrine' bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. Het is een prachtige toevoeging aan elke ruimte vanwege de opvallende bloemen.

  Ja, de Vriesea 'Sandrine' is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in de ruimte waarin het wordt geplaatst.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zo blijft hij gezond en kan hij goed groeien. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft.

 • Het is niet nodig om de Vriesea 'Sandrine' te snoeien, omdat de plant van nature een compacte vorm heeft. Verwijder eventueel verwelkte bladeren of bloemen om de uitstraling van de plant te behouden. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Gebruik geen zware kleigrond, omdat dit de afwatering kan belemmeren.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pot met drainagegaten is essentieel voor de gezondheid van de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende licht en geef matig water. Verwijder dode bladeren regelmatig.

  Om stof te verwijderen, kun je de bladeren van de plant voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Een milde oplossing van water en zeep kan ook gebruikt worden om hardnekkig vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant goed droog is voordat je hem terug op zijn plek zet.

  De plant heeft veel indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het voldoende helder is, maar vermijd fel zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme hitte. Zorg ervoor dat de plant wordt geplaatst op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  Kamerplanten hebben vaak behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50% en 60%. Om een optimale groei en gezondheid te behouden, kan het helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen door bijvoorbeeld regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit kan helpen om uitdroging van de bladeren te voorkomen en de plant te laten gedijen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een licht zure bodem is vaak het meest geschikt voor een goede groei en gezonde ontwikkeling van kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale voedingsstoffen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen minder bemesting nodig dan tuinplanten. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Vriesea 'Sandrine' is een tropische plant met smalle, puntige bladeren die groeien in een rozetvorm. De bladeren hebben een prachtige groene kleur met subtiele rode tinten. In het midden van de rozet groeit een lange bloemstengel met heldere rode bloemen. Deze bloemen hebben een exotische uitstraling en trekken vaak vlinders en andere bestuivers aan. Vriesea 'Sandrine' gedijt goed in een lichte omgeving en heeft regelmatig water nodig om te kunnen groeien en bloeien. Het is een prachtige toevoeging aan een tropische of moderne interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.