Petunia Surfinia 5 kleuren

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Surfinia is een hangende plant met lange, bloeiende takken die wel 90 cm lang kunnen worden. Het heeft een rijke bloei en bloeit van het voorjaar tot de herfst met klokvormige bloemen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, waaronder roze, paars, rood, wit en blauw. Petunia Surfinia staat bekend om zijn opvallende en levendige kleuren die elke tuin of balkon opfleuren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed groeien in hangmanden of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Petunia Surfinia 5 kleuren is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt de plant een mooie toevoeging aan tuinen en bloembakken, aangezien hij constant kleur en leven biedt.

  De plant is niet winterhard en moet worden beschermd tegen vorst. Het is raadzaam om de plant vorstvrij te overwinteren in een koele, lichte ruimte. Planten kunnen buiten overleven in warmere klimaten met milde winters.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  De Petunia Surfinia heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en goed te kunnen vertakken. Houd ook rekening met de groeiruimte van de omliggende planten om verstikking te voorkomen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groeiresultaten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij de grond al vochtig aanvoelt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende afwatering heeft om te voorkomen dat hij te nat blijft staan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die een divers ecosysteem willen ondersteunen.

  Ja, planten zoals ik dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Mijn bloemen bieden voedsel en nectar voor verschillende insecten en vogels. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren om een diverse habitat te creëren voor verschillende diersoorten.

  De "Petunia Surfinia 5 kleuren" bloeit van mei tot september en blijft gedurende deze periode bloeien. De bloei kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  De Petunia Surfinia 5 kleuren kunnen goed tegen de volle zon. Ze gedijen het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de petunia planten zijn niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aangeraden om ze enkel te gebruiken als decoratieve tuinplanten.

  Ja, als tuinplant heeft de Petunia Surfinia 5 kleuren geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk gekweekt vanwege hun kleurrijke bloemen en decoratieve uitstraling in de tuin. Het is daarom niet ontworpen om geluid te dempen.

 • Tuinplanten dienen regelmatig gesnoeid te worden om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange uitlopers bij voor een compacte groei. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloeiperiode voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant heeft voedzame potgrond nodig voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende bodem nodig voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 6 en 7. Een regelmatige bemesting kan de bodemkwaliteit verbeteren en de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende licht en warmte. Bescherm de plant tegen felle wind en regen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen. Let op dat de plant voldoende licht krijgt, ook in de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voeding en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen van tuinplanten helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden toegepast met organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plantensoort is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van meststoffen of andere bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het regelmatig inspecteren van de planten, het gebruik van insecticiden of het inzetten van natuurlijke vijanden van het ongedierte. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbemesting om de planten gezond te houden en zo de kans op ongedierte te verkleinen. Bij ernstige besmetting kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  Petunia Surfinia is een hangende plant met lange, bloeiende takken die wel 90 cm lang kunnen worden. Het heeft een rijke bloei en bloeit van het voorjaar tot de herfst met klokvormige bloemen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, waaronder roze, paars, rood, wit en blauw. Petunia Surfinia staat bekend om zijn opvallende en levendige kleuren die elke tuin of balkon opfleuren. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed groeien in hangmanden of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.