Plectranthus (Coleus Grp) 'Wizard Coral Sunrise'

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Plectranthus 'Wizard Coral Sunrise' is een kleurrijke bladplant met opvallende bladeren in tinten van koraalroze, groen en paars. Deze plant groeit compact en heeft een opvallende uitstraling in borders, potten of hanging baskets. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon. 'Wizard Coral Sunrise' trekt vlinders en bijen aan en kan ook binnen worden gehouden als kamerplant. De plant heeft regelmatig water en voeding nodig voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als de plant onder de Tuinplanten valt, dan is deze niet groenblijvend en zal deze zijn blad verliezen in de winter. Het is belangrijk om deze plant tijdens koude maanden binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de winter binnen worden gehouden. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen schade aan de plant veroorzaken. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende om de plant gezond te houden. Ook kun je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om de groei te stimuleren.

  Voor Plectranthus (Coleus Grp) 'Wizard Coral Sunrise' is een ruimte van ongeveer 20-30 centimeter tussen de planten ideaal. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en zich te ontwikkelen tot volwassen plant. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten die gedijen in schaduwrijke omgevingen hebben over het algemeen minder direct zonlicht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt, zelfs in de schaduw.

  De Plectranthus 'Wizard Coral Sunrise' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven in de ochtend is ideaal.

  Ja, Plectranthus (Coleus Grp) 'Wizard Coral Sunrise' is vlinder- en bijenlokkend. De plant trekt deze bestuivers aan met zijn bloemen en nectar. Het is een aantrekkelijke keuze voor een tuin vol leven.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen niet direct bevorderlijk voor de biodiversiteit omdat ze meestal gekweekt worden voor hun decoratieve eigenschappen en niet van nature voorkomen in de omgeving. Het is daarom beter om inheemse planten te kiezen die bijdragen aan de lokale biodiversiteit.

  De Plectranthus (Coleus Grp) 'Wizard Coral Sunrise' bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren. Deze tuinplant heeft een lange bloeiperiode in de zomermaanden.

  De plant kan beter geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw, ver van direct zonlicht. Volle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Nee, Plectranthus (Coleus Grp) 'Wizard Coral Sunrise' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselgewas. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te absorberen en te dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen, vooral in een tuin of op een balkon. Het blad van de plant fungeert als een natuurlijke buffer tegen geluidstrillingen.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om hem compact en bossig te houden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt.

  De Plectranthus (Coleus Grp) 'Wizard Coral Sunrise' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet doorweekt. Het regelmatig bemesten van de plant kan de groei en bloei bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplanten moet goed doorlatend zijn en gemengd met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Deze planten gedijen het beste in een lichtzure tot neutrale bodem.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met lichte schaduw tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Een plek in de buurt van een raam met gefilterd licht is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor winterbescherming kun je de plant binnen zetten op een koele, vorstvrije plek of bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei dode of beschadigde takken weg in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om in het voorjaar en zomer maandelijks een meststof te geven. Kies voor een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Denk eraan de planten niet te overbemesten om schade te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of bladeren. Het aanbrengen van mulch rond de plant helpt de gezondheid en groei te bevorderen.

  De Tuinplanten 'Wizard Coral Sunrise' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd wateroverlast. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de groei en bloei van de plant te optimaliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Plectranthus 'Wizard Coral Sunrise', kan je gebruik maken van insecticiden, neemolie of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor preventie. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben en dat de omgeving schoon is om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Plectranthus 'Wizard Coral Sunrise' is een kleurrijke bladplant met opvallende bladeren in tinten van koraalroze, groen en paars. Deze plant groeit compact en heeft een opvallende uitstraling in borders, potten of hanging baskets. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon. 'Wizard Coral Sunrise' trekt vlinders en bijen aan en kan ook binnen worden gehouden als kamerplant. De plant heeft regelmatig water en voeding nodig voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.