Ageratum 'High Tide Blue'

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum 'High Tide Blue' is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen die ongeveer 20-30 cm hoog kunnen worden. De bloemen hebben een opvallende blauwe kleur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. 'High Tide Blue' is ideaal voor borders, containers of als snijbloem in boeketten. Een mooie aanvulling in de tuin voor wie houdt van kleurrijke en levendige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Ageratum 'High Tide Blue' is geen groenblijvende plant. Het is een bloeiende tuinplant die meestal in de zomer bloeit en in de winter afsterft. Het is dus geen plant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt.

  "Ageratum 'High Tide Blue' is winterhard tot ongeveer -5°C en kan dus lichte vorst verdragen. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Aangeraden wordt om de plant vorstvrij te laten overwinteren."

  Ja, de Ageratum 'High Tide Blue' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig verzorging nodig heeft. Het gedijt goed in zonlicht en heeft regelmatig water nodig.

  Ageratum 'High Tide Blue' heeft ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen planten om luchtcirculatie te bevorderen en bladmogvlekking te voorkomen. Houd ook rekening met de uiteindelijke hoogte en spreiding van de plant.

  Tuinplanten zoals Ageratum 'High Tide Blue' groeien over het algemeen het best in de volle zon, maar kunnen ook in de halfschaduw gedijen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor een optimale groei. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten zoals Ageratum 'High Tide Blue' hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt het een goede keuze voor een vlindertuin of bijentuin.

  Tuinplanten zoals Ageratum 'High Tide Blue' dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals vlinders en bijen aan te trekken. Ze kunnen helpen bij bestuiving en zorgen voor een gevarieerde leefomgeving in de tuin. Het is dus goed voor biodiversiteit om deze planten in de tuin te hebben.

  Deze tuinplant bloeit vanaf juni tot aan de eerste vorst en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4-5 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. In de volle zon zal de plant prachtig bloeien en groeien.

  Nee, de Ageratum 'High Tide Blue' is niet eetbaar. Het wordt vaak gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie blauwe bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ageratum 'High Tide Blue' staat bekend om zijn blauwe bloemen en groene bladeren. Het is echter niet bekend dat deze plant geluidsdempend is. Het is voornamelijk bekend om zijn decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Je kunt de plant in het voorjaar tot ongeveer de helft terugsnoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Let op dat je niet te diep snoeit, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat er plassen water ontstaan rond de plant.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een mix van normale potgrond en wat grof zand voor een optimale groei.

  Goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals Ageratum 'High Tide Blue' is vruchtbare, goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan ook goed groeien in borders, bloembakken of hanging baskets.

  Om de plant te beschermen tijdens de winterperiode is het aan te raden om deze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt bij extreme kou. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd staat en vermijd overmatig water geven in de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant bij voorkeur een plek in de zon of halfschaduw. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige bemesting met een algemene meststof. Gebruik een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en de bloei te stimuleren. Bemest de planten regelmatig tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch kan worden gebruikt rond de basis van Tuinplanten om vocht vast te houden en onkruid te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor optimale resultaten.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op aanwezigheid van beestjes. Gebruik zo nodig biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is ook aan te raden om de planten te voorzien van gezonde voedingsstoffen om zo de weerstand tegen plaaginsecten te verhogen.

 • Omschrijving

  De Ageratum 'High Tide Blue' is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige blauwe bloemen die ongeveer 20-30 cm hoog kunnen worden. De bloemen hebben een opvallende blauwe kleur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. 'High Tide Blue' is ideaal voor borders, containers of als snijbloem in boeketten. Een mooie aanvulling in de tuin voor wie houdt van kleurrijke en levendige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.