Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose is een bladverliezende, groenblijvende struik die ongeveer 50-70 cm hoog kan worden. De plant heeft opvallende, enkelvoudige witte bloemen met een geel hart, die bloeien van de lente tot de herfst. De bladeren zijn ovaalvormig, groen en licht behaard. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende, vochtige grond nodig. De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose is een populaire keuze voor bloembedden, borders en containers vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur en groen in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorst te beschermen om schade te voorkomen. Deze tuinplanten kunnen het beste in de lente en zomer buiten staan.

  De plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten tijdens het groeiseizoen. Snoei indien nodig om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Plaats de plant op een zonnige locatie voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk vertragen en zullen er minder bloemen verschijnen. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, de Argyranthemum frutescens draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en andere kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en bloeit gedurende een lange periode.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding door de felle zon te voorkomen.

  Nee, de Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door geluidstrillingen te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en serene omgeving in uw tuin.

 • Deze plant kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de wortelzone en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond en wat scherp zand kan ook nuttig zijn voor deze plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin waar het voldoende licht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst door deze te bedekken met stro, bladeren of vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek en geef de plant in de winter minder water om schade door bevriezing te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant in potten naar binnen te halen tijdens strenge vorstperiodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar mag geen wateroverlast hebben. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Deze plant bloeit het beste met een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei van de plant. Vernieuw de mulchlaag één keer per jaar voor het beste resultaat.

  De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze plant is het aan te raden om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen, zoals bladluizen of spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden ingezet. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het schoonhouden van de omgeving rondom de plant en het regelmatig snoeien van dode bladeren.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose is een bladverliezende, groenblijvende struik die ongeveer 50-70 cm hoog kan worden. De plant heeft opvallende, enkelvoudige witte bloemen met een geel hart, die bloeien van de lente tot de herfst. De bladeren zijn ovaalvormig, groen en licht behaard. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende, vochtige grond nodig. De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Primrose is een populaire keuze voor bloembedden, borders en containers vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.