Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow is een rijkbloeiende en langbloeiende plant met een bossige groeiwijze. De plant heeft felgele bloemen met een opvallend centrum van donkergele meeldraden, die vlinders en bijen aantrekken. Het blad is groen van kleur en heeft een zachte beharing, wat zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is geschikt voor zowel borders, rotstuinen als potten op het terras. De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een niet-winterharde plant die beschermd moet worden tegen vorst. In het voorjaar zal de plant weer nieuwe bladeren krijgen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan het beste vorstvrij overwinteren.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Verwijder dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te zetten, zodat hij voldoende lucht en zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Plant de bloem dus op een zonnige plek in de tuin.

  Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun nectar en kleurrijke uiterlijk. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of bloembed.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan de plant ook verschillende insectensoorten aantrekken die weer dienen als voedsel voor vogels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus zorgen voor een gevarieerder ecosysteem.

  Deze plant bloeit van de lente tot aan de herfst, meestal van april tot oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om deze plant enkel voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, deze plant heeft een bladrijk en dicht bladerdek, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden, maar het zal niet volledige geluidsdemping bieden.

 • Deze plant kan het best regelmatig gesnoeid worden om de vorm en bloei te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te stimuleren. Snoei de plant na de bloeiperiode in de herfst of vroege lente.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar wel voldoende vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en het liefst lichtvochtig blijven. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te zure of te zware grond.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Deze plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral als het buiten erg koud is. Het is aan te raden om te zorgen voor een goede mulchlaag rondom de plant en mogelijk extra bescherming zoals een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant zich op een beschutte plek bevindt om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een zonnige standplaats. Om de bloei te stimuleren is het goed om regelmatig dode bloemen te verwijderen en de plant te bemesten. Snoeien kan in het voorjaar worden uitgevoerd om de vorm en groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers. Breng een laag mulch van 5-10 cm aan rondom de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels te leggen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Een bodemtest kan helpen bij het bepalen van de juiste zuurgraad voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijt worden ingezet. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij de eerste tekenen van ongedierte om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow is een rijkbloeiende en langbloeiende plant met een bossige groeiwijze. De plant heeft felgele bloemen met een opvallend centrum van donkergele meeldraden, die vlinders en bijen aantrekken. Het blad is groen van kleur en heeft een zachte beharing, wat zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling. Deze plant gedijt goed in de volle zon en is geschikt voor zowel borders, rotstuinen als potten op het terras. De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Yellow vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.