Lantana 'Pinata'

Lantana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lantana 'Pinata' is een kleurrijke en vrolijke plant met prachtige trossen van bloemen in verschillende tinten, zoals geel, roze, oranje en rood. Het is een populaire plant vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten op het terras worden geplant. Lantana 'Pinata' gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn levendige kleuren en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Lantana 'Pinata' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  Lantana 'Pinata' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en kan daarom prima overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst, bijvoorbeeld door hem af te dekken met stro of bladeren. In het voorjaar kunt u hem dan weer terugsnoeien om de groei te stimuleren.

  Ja, de Lantana 'Pinata' is een makkelijk te onderhouden plant. Het enige wat deze plant nodig heeft is regelmatig water geven en af en toe wat bemesting. Verder is de Lantana 'Pinata' vrij resistent tegen ziektes en plagen.

  Lantana 'Pinata' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze niet in elkaars groei belemmeren. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Lantana 'Pinata' groeit het beste in volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kan de groei vertragen. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  De Lantana 'Pinata' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, Lantana 'Pinata' is een vlinder- en bijenlokkende plant. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun heldere kleuren en zoete geur. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Lantana 'Pinata' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt nectar en voedsel voor deze insecten. Daarnaast kan de plant ook kleine vogels aantrekken die op zoek zijn naar insecten om te eten.

  De plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven. In de volle zon zal de plant goed gedijen en prachtig bloeien.

  Nee, de bessen van de Lantana plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom afgeraden om de plant op te eten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is daarom niet waarschijnlijk dat deze plant geluidsdempend is. Het is voornamelijk decoratief en kan insecten aantrekken.

 • Om de groei en bloei van deze plant te bevorderen, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Door regelmatig gele en dode bloemen te verwijderen, zal de plant zich beter kunnen ontwikkelen en langer bloeien. Daarnaast kan snoeien ook helpen om de vorm van de plant te behouden en te voorkomen dat deze te groot wordt.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de plant aan de basis, niet op het blad om ziektes te voorkomen.

  Lantana 'Pinata' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor regelmatig water geven en voeg indien nodig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van Tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting.

  De Lantana 'Pinata' houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en geen stilstaand water bevat. De plant kan zowel in de border als in een pot op het terras geplaatst worden.

  Om vorstschade te voorkomen, is het aan te raden om de plant te beschermen tijdens de winter door middel van een dikke laag mulch of bladeren rond de basis van de plant. Daarnaast kan ook een winterjas of beschermhoes over de plant worden geplaatst om te voorkomen dat de kou de plant beschadigt. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden goed in de gaten te houden en indien nodig extra bescherming te bieden.

  De Tuinplant Lantana heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Eenmaal per jaar snoeien in het voorjaar is voldoende om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Deze meststof moet regelmatig en gelijkmatig worden toegepast volgens de instructies op de verpakking, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen. Ververs de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De zuurgraad van de bodem waar Tuinplanten zoals Lantana 'Pinata' gedijen, moet matig zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te meten en indien nodig aanpassingen te maken om de optimale groei en bloei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad en voedingsstoffen voor Tuinplanten zoals Lantana 'Pinata'.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Lantana 'Pinata', kan je gebruik maken van natuurlijke insecticiden zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de planten helpen om eventuele plagen vroegtijdig te detecteren en te bestrijden. Het verwijderen van aangetaste bladeren en regelmatige bemesting kan ook helpen om de plant gezond en weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Lantana 'Pinata' is een kleurrijke en vrolijke plant met prachtige trossen van bloemen in verschillende tinten, zoals geel, roze, oranje en rood. Het is een populaire plant vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten op het terras worden geplant. Lantana 'Pinata' gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin vanwege zijn levendige kleuren en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.