Curcuma alismatifolia Siam Silk

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Curcuma alismatifolia Siam Silk, ook wel bekend als siam-tulp, is een prachtige en exotische plant met opvallende bloemen in tinten van paars, roze en wit. De plant kan groeien tot ongeveer 60-90 cm hoog en heeft langwerpige bladeren die een tropische uitstraling geven. De bloemen zijn groot en kegelvormig, waardoor ze een echte blikvanger zijn in de tuin of op het terras. Curcuma alismatifolia Siam Silk heeft een voorkeur voor een warm klimaat en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten en wordt vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten zal de groei ten goede komen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De Curcuma alismatifolia Siam Silk heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van hoe droog de grond aanvoelt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en pas water te geven als dat nodig is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste bij helder indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor het beste resultaat.

  Ja, Curcuma alismatifolia Siam Silk houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De plant bloeit meestal van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen om stof te verwijderen en de plant goed te verzorgen voor maximale luchtzuiverende eigenschappen. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van voldoende licht.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe schaar of mes om de snoeiwonden zo klein mogelijk te maken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

  De plant heeft potgrond nodig die goed draineert en vochthoudend is. Gebruik een mix van potgrond met perliet of zand voor een goede luchtcirculatie. Ververs de potgrond jaarlijks of vaker indien nodig.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Het regelmatig toevoegen van meststoffen kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde uitstraling.

  De bladeren van de plant kunnen stofvrij gemaakt worden door ze af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Curcuma alismatifolia Siam Silk heeft warme temperaturen nodig en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en goed verlichte plek in huis.

  De plant gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid en kan goed gedijen bij een luchtvochtigheid van 60-70%. Regelmatig besproeien kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren om de groei en bloei te bevorderen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 pH. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens hun groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Curcuma alismatifolia Siam Silk, ook wel bekend als siam-tulp, is een prachtige en exotische plant met opvallende bloemen in tinten van paars, roze en wit. De plant kan groeien tot ongeveer 60-90 cm hoog en heeft langwerpige bladeren die een tropische uitstraling geven. De bloemen zijn groot en kegelvormig, waardoor ze een echte blikvanger zijn in de tuin of op het terras. Curcuma alismatifolia Siam Silk heeft een voorkeur voor een warm klimaat en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten en wordt vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.