Dracaena sanderiana Lucky Bamboo kleurbehandeld

Dracaena sanderiana overig deco

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dracaena sanderiana, også kendt som Lucky Bamboo, er en populær stueplante med lange slanke grønne stængler. Denne variant er farvebehandlet, hvilket betyder at stænglerne er farvet i livlige nuancer som pink, blå eller lilla. Planten har et elegant og dekorativt udseende og tilføjer et strejf af farve til ethvert rum. Lucky Bamboo trives godt i klart, indirekte lys og kræver kun lidt vand. Det er et symbol på lykke og velstand og gives ofte som gave til særlige lejligheder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Den kræver ikke meget vand og sollys og trives godt indendørs. Det er vigtigt at tørre bladene regelmæssigt af og lejlighedsvis give planten lidt plantenæring.

  Dracaena sanderiana Lucky Bamboo, som er farvebehandlet, har brug for en gennemsnitlig mængde lys for at vokse og trives godt i indirekte sollys. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys for at undgå misfarvning af bladene. Sørg for, at planten ikke står for mørkt, da dette kan hæmme væksten.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Husk, at dette kan variere afhængigt af miljøforholdene.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men trives godt i klart, indirekte lys. For meget sol kan brænde bladene. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde luftstrømme. Det kan skade planten, hvis temperaturen bliver for lav.

  Dracaena sanderiana Lucky Bamboo blomstrer ikke og producerer ikke blomster. Det er en dekorativ plante med lange, grønne stilke, der placeres i vand. Planten forbliver grøn hele året rundt.

  Ja, denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber. Den hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at filtrere skadelige stoffer. Derfor er det et godt valg til indendørs brug.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme dens vækst. Placer ikke planten i nærheden af træk eller direkte sollys.

 • Indendørs planter behøver generelt ikke at blive beskåret ofte, men hvis planten bliver for stor eller har døde blade, kan du forsigtigt klippe blade eller stængler af med en skarp saks. Sørg for, at planten har tilstrækkelig tid til at komme sig efter beskæringen, og giv om nødvendigt ekstra vand og næring.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden altid forbliver let fugtig. Det er vigtigt ikke at overvande planten, da rødderne ellers kan begynde at rådne. Sørg for, at potten, hvor planten står, har god dræning.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld, der skal holdes let fugtig. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodægning. Brug helst en speciel pottemuld til stueplanter.

  Jordkvaliteten skal være god, veldrænet og let sur. Brug en pottemuld specielt til stueplanter og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rådne rødder. Tilføj regelmæssigt næringsstoffer for at fremme plantens vækst og sundhed.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt indirekte sollys, og hold jorden altid let fugtig. Brug regelmæssigt en plantenæring specielt til stueplanter for at fremme væksten. Undgå træk og temperaturændringer for optimal vækst.

  Bladene på planten kan rengøres med en fugtig klud for at fjerne støv. Eventuelle pletter kan forsigtigt fjernes med et mildt rengøringsmiddel og vand. Sørg for, at planten kan tørre ordentligt efter rengøringen.

  Dracaena sanderiana Lucky Bamboo farvebehandlet har brug for klart, indirekte lys for at vokse godt. Placer ikke planten i direkte sollys, men sørg også for, at den ikke står i skyggen. Et sted ved et vindue eller under en lyskilde er ideelt for denne stueplante.

  Den ideelle temperatur for stueplanter som disse er mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstrem kulde eller varme. En konstant temperatur vil gavne plantens vækst og sundhed.

  Luftfugtigheden for denne stueplante bør ideelt set ligge omkring 50-60%. Hold planten væk fra aircondition eller varmekilder, der kan sænke luftfugtigheden. Regelmæssig vanding kan hjælpe med at opretholde den korrekte luftfugtighed.

  Dracaena sanderiana trives bedst i en let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at tjekke jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer. Det anbefales at justere jorden om nødvendigt med organisk gødning.

  Stueplanter, herunder Lucky Bamboo, har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en generel flydende gødning til stueplanter for at fremme vækst og sundhed hos planten. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer ved at anvende gødningen i henhold til vejledningen på emballagen.

 • Beskrivelse

  Dracaena sanderiana, også kendt som Lucky Bamboo, er en populær stueplante med lange slanke grønne stængler. Denne variant er farvebehandlet, hvilket betyder at stænglerne er farvet i livlige nuancer som pink, blå eller lilla. Planten har et elegant og dekorativt udseende og tilføjer et strejf af farve til ethvert rum. Lucky Bamboo trives godt i klart, indirekte lys og kræver kun lidt vand. Det er et symbol på lykke og velstand og gives ofte som gave til særlige lejligheder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.