Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' is een succulente plant met doornige stengels en donkergroene bladeren. Deze plant staat bekend om zijn opvallende rode bloemen die lijken op kleine rozen. De 'Hapa' variant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' voegt een tropische uitstraling toe aan elke tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Euphorbia heeft matig water nodig en moet ongeveer 1 keer per week bewaterd worden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Een goede drainage is belangrijk voor deze plant.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken en koude temperatuurschommelingen te houden. Over het algemeen doet de plant het goed in een warme en zonnige omgeving.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in de omgeving.

  Ja, Euphorbia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en schoonmaken van de bladeren kan de luchtzuiverende werking van de plant verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

 • Deze plant kan worden gesnoeid om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit. Zorg ervoor dat je scherpe schoonmaakschaar gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  De kamerplant moet regelmatig water krijgen, maar laat de grond niet doorweekt worden. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. Vergeet niet om in de winter minder frequent water te geven.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Potgrond met toegevoegde vermiculiet of perliet is geschikt voor een goede beluchting van de wortels. Voor een optimale groei en gezondheid kan af en toe bemesting nodig zijn.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is voor deze kamerplant. Een mengsel van potgrond en zand kan zorgen voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en moet regelmatig bemest worden tijdens het groeiseizoen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Snoei dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te houden, kan je regelmatig het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons. Indien er vuil aanwezig is op de bladeren, kan je deze voorzichtig schoonmaken met lauwwarm water. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te veel water tijdens het schoonmaken.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18-24 graden Celsius overdag en iets koeler 's nachts. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' gedijen het beste in een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtigheid in de ruimte, vooral tijdens de droge wintermaanden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor deze kamerplant.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' heeft een gemiddelde behoefte aan bemesting. Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor kamerplanten met een evenwichtige formule. Beperk de bemesting tijdens de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' is een succulente plant met doornige stengels en donkergroene bladeren. Deze plant staat bekend om zijn opvallende rode bloemen die lijken op kleine rozen. De 'Hapa' variant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De Euphorbia (Milii Grp) 'Hapa' voegt een tropische uitstraling toe aan elke tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.