Lilium (Oriental Grp) 'Showwinner'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'Showwinner' is een prachtige lelie met grote, geurende bloemen in een roze tot paarse kleur met witte randen. Deze oriëntaalse lelie kan wel tot 120 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn perfect voor in borders of bloembakken. De Lilium 'Showwinner' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een opvallende en elegante toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Lilium (Oriental Grp) 'Showwinner' is relatief eenvoudig in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plaats te zetten en regelmatig water te geven. Ook is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Lilium (Oriental Grp) 'Showwinner' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een zonnige locatie in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Showwinner' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht, direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden en te plaatsen op een plek met helder, maar niet te fel licht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om de gezondheid te behouden.

  Ja, de Lilium (Oriental Grp) 'Showwinner' houdt van warmte en gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud is. Warmte en licht zijn essentieel voor de groei en bloei van deze plantensoort.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, lelies helpen de lucht te zuiveren door de schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren stofvrij te maken en te zorgen voor voldoende ventilatie in de kamer. Lelies zijn over het algemeen niet giftig voor mens en dier.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg voor voldoende licht en luchtvochtigheid voor een gezonde plant.

 • Lelies kunnen na de bloei en wanneer het blad geel wordt, afgeknipt worden tot net boven de grond. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren gedurende het groeiseizoen. Lelies kunnen worden gesnoeid om de plant te verjongen en nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze kamerplant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware grond die te veel water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant af te nemen met een vochtige doek. Ook kan het helpen om de bladeren af en toe te besproeien met water om stof te verwijderen. Pas op dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal. Een kamer met helder indirect licht is ook geschikt voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur in de ruimte waar de plant staat.

  Kamerplanten gedijen goed bij een gematigde luchtvochtigheid, tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd extreme schommelingen in luchtvochtigheid om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen en mineralen krijgt om goed te gedijen.

 • Omschrijving

  De Lilium 'Showwinner' is een prachtige lelie met grote, geurende bloemen in een roze tot paarse kleur met witte randen. Deze oriëntaalse lelie kan wel tot 120 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn perfect voor in borders of bloembakken. De Lilium 'Showwinner' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een opvallende en elegante toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.