Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een exotische uitstraling en zorgt voor een tropische sfeer in huis. De Classic Adventure variant heeft een elegante, klassieke uitstraling en past goed in verschillende interieurstijlen. Deze Anthurium heeft weinig verzorging nodig, maar houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Een aanwinst voor elke plantenliefhebber die houdt van kleurrijke en opvallende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende licht en water, en bemest de plant af en toe. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De Anthurium heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft maar niet drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en vochtige lucht. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en regelmatig te benevelen. Temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius zijn ideaal voor deze plant.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en kan tot wel 8 weken bloeien.

  Ja, Anthurium planten zijn luchtzuiverend. Ze helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en ammoniak te absorberen. Anthurium planten zijn daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • De Anthurium plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden. Eventueel kunnen dode bladeren of bloemen verwijderd worden. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De Anthurium Classic Adventure heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winterperiode kan de plant met iets minder water toe.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de groei te bevorderen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig wordt gehouden, maar dat overtollig water goed kan weglopen. Het toevoegen van wat grof zand of schors kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De bladeren van deze plant kunnen gereinigd worden met een vochtige doek of nevelspray om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Regelmatig afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De Anthurium heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Zorg voor voldoende daglicht voor een gezonde groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze moet hoog zijn, bij voorkeur tussen de 60% en 80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te zetten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant.

  De Anthurium plant vereist een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met organische meststoffen. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde zorgt voor een gezonde en bloeiende plant.

  De Anthurium plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest de plant niet te vaak.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Adventure is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een exotische uitstraling en zorgt voor een tropische sfeer in huis. De Classic Adventure variant heeft een elegante, klassieke uitstraling en past goed in verschillende interieurstijlen. Deze Anthurium heeft weinig verzorging nodig, maar houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Een aanwinst voor elke plantenliefhebber die houdt van kleurrijke en opvallende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.