Dianthus Camille Pink

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Camille Pink is een mooie en compacte tuinplant met felroze bloemen en grijsgroen blad. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een licht zoete geur en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant. De Dianthus Camille Pink is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is een ideale plant voor liefhebbers van kleurrijke en geurende bloemen in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus Camille Pink is niet groenblijvend. Het is een plant die zijn bladeren verliest tijdens de wintermaanden en in het voorjaar weer nieuw blad krijgt. Het is een zogenaamde bladverliezende plant.

  De Dianthus Camille Pink is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Dit betekent dat de plant bestand is tegen milde vorst, maar het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen watergeefbeurten en regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  De Dianthus Camille Pink heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht rondom de plant. Plant ze op een afstand van ongeveer 20-30 cm van elkaar.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Een plaats met voldoende zonlicht zal de groei en bloei bevorderen. In de volledige schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivende insecten.

  Ja, de Dianthus Camille Pink trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het helpt bij de bestuiving van andere planten en zorgt voor een gezonde leefomgeving voor insecten. Het zorgt voor een extra bron van voedsel en beschutting voor verschillende dieren.

  De plant bloeit van mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven als de zon heel fel schijnt. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De bloemen van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt als decoratie in salades en desserts. Het wordt afgeraden om de bladeren te eten, omdat deze een sterke smaak en textuur hebben. Zorg ervoor dat de plant niet behandeld is met giftige chemicaliën voordat je de bloemen consumeert.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en snoei de plant met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in droge periodes extra water.

  De Tuinplanten zoals Dianthus Camille Pink hebben een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Het is raadzaam om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal. Zorg voor voldoende voeding en water om de plant gezond te houden.

  De Dianthus Camille Pink groeit het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en bloembakken.

  Om Dianthus Camille Pink te beschermen tegen vorst in de winter, is het belangrijk om de plant te mulchen met droog blad of stro. Daarnaast kun je een beschermhoes of tuinvlies gebruiken om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar de plant lichtjes terug om de vorm compact te houden.

  Deze plant profiteert van een regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof, zoals een algemene tuinmeststof. Geef de plant in het voorjaar en zomermaanden regelmatig voeding, maar vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze lichtjes in te harken of water te geven na het aanbrengen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen of stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplant "Dianthus Camille Pink" geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig de bodem te behandelen om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Het gebruik van bodemtestkits kan helpen bij het bepalen van de juiste pH-waarde voor de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op luizen, slakken en rupsen. Om luizen te bestrijden, kan je bijvoorbeeld natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten. Slakken kunnen worden geweerd door omgevingen met scherpe en droge materialen rondom de plant te creëren.

 • Omschrijving

  De Dianthus Camille Pink is een mooie en compacte tuinplant met felroze bloemen en grijsgroen blad. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een licht zoete geur en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant. De Dianthus Camille Pink is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is een ideale plant voor liefhebbers van kleurrijke en geurende bloemen in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.