Dianthus 'Chiffon'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Chiffon' er en kompakt og rigtblomstrende have nellike med smukke pastelfarvede blomster i nuancer af pink og hvid. Blomsterne har en let duft og blomstrer fra foråret til sommeren. Denne plante har tynde, græsagtige blade og trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol. Dianthus 'Chiffon' er ideel til brug i bede, stenbede eller som jorddække og tiltrækker sommerfugle og bier. Regelmæssig beskæring af visne blomster bidrager til en langvarig blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Dianthus 'Chiffon' er en vinterhård plante, der ikke er stedsegrøn. Bladene på denne plante vil visne og gulne i vintermånederne. Det anbefales at beskære planten igen om foråret for at fremme frisk vækst.

  Dianthus 'Chiffon' er vinterhård op til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Overvintring på et beskyttet sted kan hjælpe med at holde planten sund.

  Ja, Dianthus 'Chiffon' er let at passe på. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante, der kræver lidt pleje. At fjerne visnede blomster regelmæssigt vil forlænge blomstringsperioden.

  Dianthus 'Chiffon' har brug for omkring 20-30 cm plads for at vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkelig rum mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Planterne har brug for lidt luft og lys for at forblive sunde.

  Dianthus 'Chiffon' trives bedst i fuld sol, men kan også vokse moderat i halvskygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at blomstre ordentligt. I fuld skygge vil plantens vækst være mindre god.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan der være behov for at vande hyppigere.

  Ja, Dianthus planter besøges ofte af sommerfugle og bier på grund af deres søde duft og farverige blomster. Disse planter kan derfor tiltrække insekter til din have, hvilket kan være gavnligt for bestøvningen af andre planter. Det er en smuk tilføjelse til en have, der tiltrækker mange forskellige typer insekter.

  Ja, Dianthus 'Chiffon' tiltrækker sommerfugle og bier med sine nektarrige blomster og bidrager dermed til biodiversiteten i haven. Planten giver føde og skjulesteder til insekter og små dyr, hvilket styrker økosystemet i haven. Ved at fremme biodiversiteten i haven hjælper Dianthus 'Chiffon' med at bevare et sundt og afbalanceret miljø for forskellige plantearter og dyr.

  Dianthus 'Chiffon' blomstrer fra juni til august. Blomstringen varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at sørge for, at jorden er godt drænet for at undgå rod råd. At give planten regelmæssig vanding vil hjælpe med at holde blomsterne sunde.

  Nej, Dianthus er ikke spiselig og dyrkes primært som en dekorativ haveplante. At indtage Dianthus kan forårsage sundhedsproblemer på grund af de giftige stoffer, den indeholder. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante.

  Dianthus 'Chiffon' har ikke lyddæmpende egenskaber.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt ved at døde hoveder. Beskær om foråret for at holde planten kompakt og fremme blomstringen. Fjern også eventuelt døde eller beskadigede grene.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at forebygge svampesygdomme.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge høj kvalitet pottemuld med god dræning. Sørg for at pottemulden er let og luftig, så rødderne af planten får tilstrækkelig ilt. Tjek regelmæssigt om pottemulden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå at planten står med fødderne i vand.

  Dianthus 'Chiffon' trives bedst i veldrænet, næringsrigt jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og har tilstrækkelig fugtighed. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for at fremme plantens vækst og blomstring.

  Dianthus 'Chiffon' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind.

  Vinterbeskyttelse af haveplanter som Dianthus 'Chiffon' er vigtig for at beskytte dem mod frost. Dæk planten med et tykt lag muld eller halm for at beskytte rødderne mod frysning. Det er også en god idé at flytte planten i potter til et beskyttet sted i koldt vejr.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Om foråret kan du gøde planten med organisk gødning.

  Dianthus 'Chiffon' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til for kraftig vækst og færre blomster.

  Mulching anbefales til planten for at holde på fugtigheden og stimulere væksten. Brug organisk materiale som kompost eller halm til at beskytte planten mod kolde temperaturer. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler for at undgå rådne.

  Planter i haven gruppen er kendt for deres præference for neutral til let sur jordforhold. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse den med specielle gødningsstoffer. En pH-værdi mellem 6 og 7 anses generelt for ideel for de fleste haveplanter.

  Dianthus 'Chiffon' kan blive angrebet af bladlus, snegle og spindemider. Disse skadedyr kan bekæmpes med naturlige fjender såsom mariehøns og ved regelmæssigt at inspicere planten. Der kan også anvendes pesticider til at bekæmpe skadedyrene.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Chiffon' er en kompakt og rigtblomstrende have nellike med smukke pastelfarvede blomster i nuancer af pink og hvid. Blomsterne har en let duft og blomstrer fra foråret til sommeren. Denne plante har tynde, græsagtige blade og trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol. Dianthus 'Chiffon' er ideel til brug i bede, stenbede eller som jorddække og tiltrækker sommerfugle og bier. Regelmæssig beskæring af visne blomster bidrager til en langvarig blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.