Dianthus 'Summerdress'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Summerdress' is een compacte en weelderig bloeiende anjerplant met een opvallende bloeiwijze. De bloemen zijn groot, roze van kleur en hebben een lichtgele hart. De plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Summerdress' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Deze plant is een prachtige toevoeging aan borders, rotstuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal afvallen in de herfst en weer uitlopen in het voorjaar. Dus in de winter zal de plant kaal zijn.

  "Dianthus 'Summerdress'" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter voldoende bescherming te bieden tegen strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Dianthus planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig, maar houden niet van te natte grond. Daarnaast kunnen de uitgebloeide bloemen afgeknipt worden om de bloei te stimuleren.

  Dianthus 'Summerdress' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte rondom nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid in de omgeving van de plant. Het is aan te raden om de planten niet te dicht op elkaar te planten.

  De Dianthus 'Summerdress' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  Dianthus 'Summerdress' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben de neiging om vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun zoete geur en felle kleuren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Dianthus 'Summerdress' trekt nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt ook voor voedsel en schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is daarom een nuttige toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, Dianthus planten kunnen goed tegen de volle zon. Ze hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig voor een optimale groei en bloei. Plant ze dus op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, Dianthus 'Summerdress' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn mooie bloemen. Eetbare planten moeten zorgvuldig worden geïdentificeerd om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, de Dianthus 'Summerdress' heeft de eigenschap om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven met behulp van de bladeren en stengels. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de omgeving waar de plant groeit.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Snoei eventuele beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Dianthus 'Summerdress' gedijt goed in goed doorlatende potgrond en vereist een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de plant in een pot te plaatsen met voldoende drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde voor de beste groeiresultaten. Voeg compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt.

  Dianthus 'Summerdress' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om tuinplanten te beschermen tegen vorstschade. Dit kan door mulch rond de planten aan te brengen, ze te bedekken met fleecedoek of ze te verplaatsen naar een beschutte plek. Door deze maatregelen te nemen, kunnen de planten de winter goed doorkomen en in het voorjaar weer mooi uitlopen.

  Dianthus 'Summerdress' moet regelmatig worden bewaterd en heeft behoefte aan een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en knip de plant in het voorjaar terug om de groei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding om de bloemen mooi te houden.

  Tuinplanten zoals Dianthus 'Summerdress' kunnen in het voorjaar worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om tijdens de bloeiperiode regelmatig bij te mesten om een gezonde groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt over de wortelzone van de plant.

  Het is aan te raden om mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om luchtcirculatie niet te belemmeren.

  Dianthus 'Summerdress' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of zure meststof. Een goede pH-waarde bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals regelmatig controleren op luizen en deze handmatig verwijderen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt indien nodig.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Summerdress' is een compacte en weelderig bloeiende anjerplant met een opvallende bloeiwijze. De bloemen zijn groot, roze van kleur en hebben een lichtgele hart. De plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Summerdress' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Deze plant is een prachtige toevoeging aan borders, rotstuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.