Dianthus 'Ariel'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Ariel' is een compacte en bossige vaste plant met grijs-groene bladeren. De bloemen zijn enkel en hebben een zachte roze kleur met een donkerroze oog in het midden. De bloeiperiode van deze plant is in de zomermaanden en de bloemen hebben een licht zoete geur. 'Ariel' is geschikt voor zonnige borders, rotstuinen en als potplant op het terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en is redelijk winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus 'Ariel' is een groenblijvende plant en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin. Het is een aantrekkelijke optie voor tuiniers die op zoek zijn naar wintergroene planten.

  Dianthus 'Ariel' is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. De plant kan dus prima tegen milde vorst, maar dient wel beschermd te worden bij strengere vorst. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Regelmatig water geven en een keer per jaar bemesten is voldoende. De plant groeit goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond.

  Dianthus 'Ariel' heeft een compacte groei en neemt niet veel ruimte in beslag. Een afstand van ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant is voldoende voor optimale groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te bloeien.

  Dianthus 'Ariel' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In een schaduwrijke omgeving kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  Dianthus 'Ariel' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant Dianthus 'Ariel' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en heldere bloemkleuren. Het trekt deze bestuivers aan met zijn nectar en helpt zo bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een mooie aanvulling op een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, Dianthus planten trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Daarnaast helpt de plant om de bodem te bedekken en te beschermen, wat essentieel is voor het behoud van ecosystemen. Over het algemeen zijn planten die bijdragen aan biodiversiteit van groot belang voor het behoud van verschillende planten- en diersoorten in uw tuin.

  Dianthus 'Ariel' bloeit van mei tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren. De plant behoort tot de tuinplanten categorie.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Let wel op dat de plant niet uitdroogt.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Tuinplanten zoals Dianthus 'Ariel' worden meestal niet gekweekt met het doel om te worden gegeten, dus het wordt afgeraden om deze plant te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden beschouwd.

  Ja, de plant Dianthus 'Ariel' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met mooie bloemen. Het heeft geen specifieke functie als geluidsdemper.

 • Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Verwijder verzwakte of beschadigde takken voor gezonde groei. Snoei in het voorjaar de plant lichtjes om de vorm en compactheid te behouden.

  Dianthus 'Ariel' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water komt te staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om ziektes te voorkomen.

  Tuinplanten zoals "Dianthus 'Ariel'" hebben baat bij goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is raadzaam om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden. Let op dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Dianthus 'Ariel' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organische stof. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is voor optimale groei en bloei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende vochtigheid om de plant gezond te houden.

  Dianthus 'Ariel' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Ze kunnen ook in licht beschaduwde gebieden groeien, maar de bloei kan minder overvloedig zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Dianthus 'Ariel' kunnen baat hebben bij winterbescherming in de vorm van mulch of stro rond de basis van de plant. Dit helpt de plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten zoals Dianthus 'Ariel' is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een betere bloei. Bemest in het voorjaar en tijdens de groeiperiode volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen rond de plant zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en helpt onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren of grind. Breng de mulch aan tot een dikte van ongeveer 5 cm rond de plant.

  Dianthus 'Ariel' gedijt goed in neutrale tot licht alkalische bodems met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het bieden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten zoals Dianthus 'Ariel' kunnen verschillende methoden gebruikt worden, zoals het regelmatig controleren op bladluizen, slakken en rupsen en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen geïnfecteerde delen van de plant worden verwijderd en kan er eventueel gebruik worden gemaakt van natuurlijke insecticiden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Ariel' is een compacte en bossige vaste plant met grijs-groene bladeren. De bloemen zijn enkel en hebben een zachte roze kleur met een donkerroze oog in het midden. De bloeiperiode van deze plant is in de zomermaanden en de bloemen hebben een licht zoete geur. 'Ariel' is geschikt voor zonnige borders, rotstuinen en als potplant op het terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en is redelijk winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.