Argyranthemum frutescens Madeira Crested Violet

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Violet is een kleine groenblijvende struik met fijn geveerd blad en opvallende violette bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een opvallende, gekroesde rand wat de soort zijn naam geeft. Deze plant gedijt goed in een zonnige positie in goed doorlatende grond en bloeit van het voorjaar tot aan het begin van de herfst. Regelmatig snoeien helpt om de vorm van de plant te behouden en de bloei te stimuleren. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen onder -5 graden. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een beschermhoes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een zonnige plek te zetten. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zoek een zonnige plek in de tuin waar de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij genoeg lucht en zonlicht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In diepere schaduw zal de groei en bloei van de plant worden beperkt. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer daarom regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Hierdoor trekt de plant verschillende soorten vlinders en bijen aan in de tuin.

  De plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen verschaffen voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat de diversiteit bevordert. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin te hebben met verschillende plantensoorten om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant zo'n 4 tot 6 maanden lang.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het in de volle zon staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en is giftig bij consumptie. Het wordt daarom niet aangeraden om deze plant te eten.

  Deze plant heeft niet specifiek geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen hebben planten een beperkt effect op het dempen van geluid in de omgeving. Het is vooral de structuur van gebouwen en materialen die hier invloed op heeft.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg dat de wortels niet te nat staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is ideaal om een ​​voedingsrijke bodem te creëren door compost of organische mest toe te voegen. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. De ideale standplaats is een beschutte plek in de tuin.

  Om de plant te beschermen tegen koude wintermaanden is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen en te zorgen voor voldoende water zodat de wortels niet uitdrogen tijdens de winterperiode. Ook kan een vorstbeschermingsdoek worden gebruikt bij strenge vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plek staan. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te stimuleren. Geef in het voorjaar wat mest voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot in de nazomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant. Het beste is om organisch mulchmateriaal te gebruiken, zoals boomschors of compost.

  De Tuinplant Argyranthemum frutescens Madeira Crested Violet groeit het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de pH-waarde van de bodem te verbeteren.

  Het is belangrijk om preventief te handelen tegen ongedierte door regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen effectief zijn tegen ongedierte zoals bladluizen en witte vlieg. Het is ook mogelijk om handmatig het ongedierte te verwijderen door bijvoorbeeld met een krachtige waterstraal de plaaginsecten weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Madeira Crested Violet is een kleine groenblijvende struik met fijn geveerd blad en opvallende violette bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een opvallende, gekroesde rand wat de soort zijn naam geeft. Deze plant gedijt goed in een zonnige positie in goed doorlatende grond en bloeit van het voorjaar tot aan het begin van de herfst. Regelmatig snoeien helpt om de vorm van de plant te behouden en de bloei te stimuleren. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.