Cordyline australis Green Star

Cordyline

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline australis Green Star is een groenblijvende plant met lange, smalle bladeren die puntig en licht gebogen zijn. De bladeren zijn helder groen van kleur en groeien in een rechtopstaande, waaiervormige manier. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter. De Cordyline australis Green Star gedijt goed in de volle zon of lichte schaduw en heeft een gematigde waterbehoefte. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer kan toevoegen aan de tuin of het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden de plant tijdens strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld een winterjas of vliesdoek. In het voorjaar kan de plant weer herstellen van eventuele vorstschade.

  Ja, de Cordyline australis Green Star is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplanten hebben weinig water en bemesting nodig en gedijen goed in zowel zonlicht als schaduw.

  De Cordyline australis Green Star heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant. Houd bij het planten rekening met de grootte van de plant en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te ontwikkelen. Plant de Cordyline australis Green Star op een plek waar hij voldoende zonlicht en lucht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan minder goed gedijen in volledige schaduw. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht ontvangt voor optimale groei. Te weinig licht kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine bloemen die insecten aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het kan helpen om biodiversiteit te bevorderen in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Cordyline australis Green Star kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van insecten en vogels. Het toevoegen van diverse planten in de tuin kan de biodiversiteit vergroten en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  De "Cordyline australis Green Star" bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer het warm en zonnig is. De plant kan het beste geplaatst worden op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de plant Cordyline australis Green Star is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren omdat ze giftig kunnen zijn en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om te vermijden dat deze plant wordt ingeslikt.

  Ja, de bladeren van deze plant absorberen geluidstrillingen en helpen zo om geluid te dempen in de omgeving. Het plaatsen van meerdere planten kan een positief effect hebben op de geluidsdemping in een ruimte. Planten in het algemeen kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden aan het eind van de winter of het begin van het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren dicht bij de stam. Probeer de vorm van de plant tijdens het snoeien te behouden.

  Deze plant heeft matig water nodig en staat het liefst op een licht vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Geef tijdens droge periodes regelmatig water.

  De Cordyline australis Green Star groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend, licht zuur tot neutraal en rijk aan organisch materiaal zijn. Een bodem met een goede structuur en voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg voor een regelmatige bemesting en voldoende water geven, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met veel zonlicht en beschutting tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Plant de Cordyline australis Green Star in een borders of grote potten voor een mooie toevoeging aan de tuin.

  Dek de plant af met een dikke laag mulch of bladeren om de vorst te beschermen. Plaats de plant op een beschutte locatie tegen koude wind. Als de temperaturen extreem laag worden, overweeg dan om een beschermende doek of fleece over de plant te leggen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voldoende ruimte om te groeien en zorg voor een beschutte plek met voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef in het voorjaar wat meststoffen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei. Volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch regelmatig rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale bescherming en voeding van de plant.

  De plant gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, spintmijten en snuitkevers. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kunnen helpen om het ongedierte te verminderen. Zorg ook voor een goede luchtvochtigheid en voorkom overmatig water geven om schimmel en insectenplagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cordyline australis Green Star is een groenblijvende plant met lange, smalle bladeren die puntig en licht gebogen zijn. De bladeren zijn helder groen van kleur en groeien in een rechtopstaande, waaiervormige manier. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter. De Cordyline australis Green Star gedijt goed in de volle zon of lichte schaduw en heeft een gematigde waterbehoefte. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer kan toevoegen aan de tuin of het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.