Sansevieria zeylanica 'Greenline'

Sansevieria overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sansevieria zeylanica 'Greenline' is een variëteit van de Sansevieria zeylanica, ook wel bekend als de bowstring plant. Deze plant heeft lange, rechte bladeren die donkergroen van kleur zijn en een lichte streep langs de rand hebben. De 'Greenline' variant heeft een opvallende groene lijn die over de lengte van de bladeren loopt. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in zowel lichte als minder goed verlichte ruimtes. De Sansevieria zeylanica 'Greenline' is een luchtzuiverende plant die giftige stoffen uit de lucht kan filteren en daardoor bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Sansevieria zeylanica 'Greenline' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed overleven in diverse omgevingen. Het is een ideale keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Sansevieria zeylanica 'Greenline' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Pas op met direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Sansevieria zeylanica 'Greenline' heeft weinig water nodig. Het is voldoende om de plant eens in de 2 tot 3 weken water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed droog is.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet verbrandt door te felle zonnestralen.

  Ja, de Sansevieria zeylanica 'Greenline' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24°C. Het vermijden van koude tocht is belangrijk voor deze plant.

  De Sansevieria zeylanica 'Greenline' bloeit meestal in de lente en de zomer. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Sansevieria zeylanica 'Greenline' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een plant die giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht kan filteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  De plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en gezondheid. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extremen in temperatuur.

 • Sansevieria zeylanica 'Greenline' kan gesnoeid worden door het verwijderen van beschadigde bladeren of om de plant te verjongen. Gebruik een scherp en schoon mes om de bladeren af te snijden op de gewenste hoogte. Let op dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt na het snoeien om de groei te stimuleren.

  De Sansevieria zeylanica 'Greenline' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Geef de plant pas water als de grond volledig is opgedroogd om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om gezond te blijven.

  Voor een gezonde groei heeft de plant behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van speciale cactuspotgrond kan ook geschikt zijn voor deze plantensoort.

  De Sansevieria zeylanica 'Greenline' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Daarnaast kan de plant goed tegen droge lucht.

  De Sansevieria 'Greenline' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte standplaats. Water geven is minimaal nodig, maar het is belangrijk de plant niet teveel water te geven. Af en toe afstoffen is voldoende voor het onderhoud van deze plant.

  Je kunt stof van de bladeren van deze plant afvegen met een vochtige doek om ze schoon te houden. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen of ziektes. Besproei de plant af en toe met water om het stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  Sansevieria zeylanica 'Greenline' heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur constant is.

  Kamerplanten kunnen over het algemeen goed gedijen in een normale luchtvochtigheid binnenshuis. Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% wordt als ideaal beschouwd voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met behulp van een luchtbevochtiger.

  De Sansevieria zeylanica 'Greenline' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde is daarom essentieel voor een goede verzorging van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Het is voldoende om ze eens in de twee maanden in de lente en zomer licht te bemesten met een algemene kamerplantenmeststof. Gebruik hiervoor de helft van de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Sansevieria zeylanica 'Greenline' is een variëteit van de Sansevieria zeylanica, ook wel bekend als de bowstring plant. Deze plant heeft lange, rechte bladeren die donkergroen van kleur zijn en een lichte streep langs de rand hebben. De 'Greenline' variant heeft een opvallende groene lijn die over de lengte van de bladeren loopt. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed gedijen in zowel lichte als minder goed verlichte ruimtes. De Sansevieria zeylanica 'Greenline' is een luchtzuiverende plant die giftige stoffen uit de lucht kan filteren en daardoor bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.